ik brand een kaars

Ik brand een kaars… voor Stichting Dierenthuis. Dierenthuis is verhuisd naar een grotere locatie in Aarle Rixtel en heeft vanaf het begin vijanden, waaronder een buurman en de gemeente. Deze laatste heeft een rechtszaak aangespannen tegen Dierenthuis en de rechter heeft in het nadeel van de dieren beslist. Wat betekent dat alle honden en katten op 22 mei weg moeten zijn, anders wordt er een dwangsom opgelegd van 75.000 euro. Dierenthuis vecht verder, maar het ziet er niet goed uit.

… voor Tommy en Poekie. Tommy is de kat die hard mauwend met me mee liep buiten op het plein voor kantoor op 25 februari. Hij was verdwaald en ik bracht hem naar de da op de Overtoom om te kijken of hij gechipt was. Dat was hij en hij woonde nog maar 1 week bij zijn nieuwe vrouwtjes ergens in de Vondelstraat. Die werden meteen gebeld en Tommy ging zolang terug naar Dierenasiel Ooostzaan, waar hij 1 week vantevoren was opgehaald. Half maart ben ik nog gebeld door het asiel en wat bleek: Tommy en Poekie waren samen geplaatst, het is de helft van een onafscheidelijk duo. De nieuwe vrouwtjes van Tommy reageerden niet op de telefoontjes dus had het asiel een brief gestuurd. Waarop een vriendin van het stel reageerde, maar Tommy werd niet opgehaald. Waarop de medewerkers van het asiel naar de Vondelstraat zijn gereden en daar Poekie achter de geraniums zagen zitten. Die hebben ze weer meegenomen, want Tommy en Poekie horen samen. Fijn dat het asiel zo pittig op pad ging, maar dat betekent dat beide heren een nieuw mandje zoeken bij mensen die wel om katten geven.

… voor  Shin-Chan, de Ashera kat die al sinds half januari opgesloten zit ergens in een opvang in Nederland. Zijn baasjes uit Eindhoven mogen hem nog steeds niet mee naar huis nemen. Het is nog steeds niet duidelijk of de Ashera een beschermde exoot is of een tamme huiskat en zolang de heren experts nog over elkaar heen buitelen om het 1 of het ander aan te tonen, zit dit uit de kluiten gewassen kitten opgesloten in een kooi. En ook al is het beestje nu al groter dan een gemiddelde hond, het is een kitten die nu liefde en aandacht moet missen. Of dit ooit nog goed komt? Ik brand een kaars.

2 thoughts on “ik brand een kaars

 1. Hallo
  fijn dat je een kaarsje gebrand het voor stichting dierenthuis.
  er is een actie gestart om dierenthuis te helpen.
  Op http://www.helpdierenthuis.hyves.nl kun je een steunbetuiging achterlaten.En is het de bedoeling.als je dat natuurlijk wil,om het aan zoveel mogelijk mensen door te geven

  Groetjes van een zeer bezorgde donateur
  sjaan uit utrecht

 2. hoi ik ben nook.
  ik hou heel erg veel van katten en ik vind het heer erg wat er met die twee poepies zijn gebeurd.
  en met die kitten die gevangen zat.
  en dat zijn baasje hem niet kon ophalen :'(
  ik hoop dat het allemaal goed komt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *