tommie is verdwaald?

Tommie is heel lief

Bij terugkomst van het boodschappen doen voor de hongerige wolven op kantoor, rende deze kleine kat op het pleintje voor het gebouw op me af. Hard kopjes geven en heel hard miauwen. Geen bandje natuurlijk, ik was meteen aan het twijfelen of het een zwerfkat of weglopertje was. Beestje was heel dun, jong en heel aanhankelijk. Wat te doen? Niet laten lopen, dat in ieder geval! Er rijden alleen maar auto’s af en aan, levensgevaarlijk voor zo’n kleine vent.

Een meneer uit het gebouw was zo vriendelijk om poezenkind mee naar boven te nemen, mijn handen waren vol met tassen vol met eten. De kleine friemel meteen in de keuken aan de kipfilet gezet, dat ging er goed in. De Dierenkwijtlijn en Amivedi gebeld, of er in de buurt een kleine kater werd vermist. Bij beide geen geluk. Naar de dichtsbijzijnde dierenkliniek gebeld om te vragen of ik langs mocht komen om te kijken of hij gechipt is. Ja, dat mocht. Met enorm miauwend klein ding de hele Overtoom afgelopen, netjes in 2 op elkaar gezette Albert kratten. En ja, meneer is gechipt en heet Tommie. Zijn baasjes zijn gebeld en de voicemail is ingesproken. Nu maar hopen dat de kleine man zo meteen wordt opgehaald. Het is een flinke avonturier want hij woont aan de andere kant van de Overtoom bij het Vondelpark. Ik moet er niet aan denken, maar dit kleintje is 1 van de drukste straten van Amsterdam overgestoken…. 

Tommie knuffelt graagKip is op, meer kip!

Update dinsdag 26 februari: Tommie is nog niet opgehaald door zijn baasjes. Hij gaat terug naar dierenasiel Amsterdam Noord-Oostzaan, waar zijn chip nog geregistreerd staat. Tommie woonde nog maar net bij zijn nieuwe baasjes, die nu niet reageren op herhaaldelijke telefoontjes. Vreemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *