de kattenbak

de kattenbakHet leukste klusje in huis is de kattenbak verschonen. Na jaren experimenteren met kattenbakvullingen ben ik bij de goedkoopste uitgekomen: klontvormende kleikorrels. Ideaal spul, ruikt niet en het is heel zuinig. Met 1 doos doe je 1 maand. Dagelijks schep ik de klonten uit de bak en vul ik de korrels aan als het nodig is. 1x per maand verschoon ik de complete bak en zeul ik de volle zak gezellig naar de vuilcontainer.

Ik kan wel zeggen dat ik alle varianten kattenbakkorrels heb gehad: geperste houtsnippers, gewone kleikorrels, steentjes, kattenzand, houtkorrels en het summum onder de kattenbakkorrels: de sepolietkorrels. Dat zijn kleine witte kristallen die het vocht absorberen. Als ze verzadigd zijn kleuren ze geel. Volgens het verkooppraatje kan je met 1 zak 1 maand doen. Yeah right, bij mijn katten was het na 1 week de hele boel verschonen want het meurde als een gek ventje. En het leuke van die zakken is dat ze 8 euro per stuk kosten. Voor 1 week dus, tel uit je winst. Geef mij maar de kleikorrels van de Deen, echt de beste vulling voor het kattentoilet.

Er zijn katten die het gewoon op de mensenplee doen, met een beetje training lukt dat prima. Alleen het doortrekken moet het baasje of vrouwtje dan nog zelf doen, maar dat is niet echt veel werk zoals het verschonen van de kattenbak. Ik betrap Yoshi de laatste tijd op de bril van de wc, wijdpoots staand…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *