echte helden

Gelukkig werd deze poes geredEr zijn nog echte helden, dierenvrienden met het hart op de juiste plek. Zo ook Jack uit Zoetermeer. Een groep mensen stond naar iets in een plas te kijken en Jack keek ook. Het was een rode poes en ze was aan het verdrinken. Niemand stak een poot uit, wel Jack. Hij sprong het ijskoude water in en redde de poes. Deze was van 2-hoog van een balkon van een flat gevallen, pardoes het omringende water in. Jack is een held, de mensen die stonden te kijken en niets deden slappe zoutzakken die het etiket mens niet eens verdienen.

Het kan ook omgekeerd: dieren die mensen redden. In Amerika reikt de ASPCA (The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) jaarlijks onderscheidingen uit voor uitzonderlijke mensen en dieren. Zo ook op 1 november jl., waarbij een Golden Retriever en een HTEK kat in het zonnetje werden gezet.

Winnie, een 14 jarige gezellige huiskat, redde haar baasjes van een koolmonoxide dood door hard te miauwen en op het hoofd te springen van haar vrouwtje die lag te slapen. Het vrouwtje werd wakker, voelde zich niet goed en kreeg haar man ook niet wakker. Ze belde meteen 911 en werden gered van een wisse dood. Golder Retriever Toby, 2 jaar oud, redde zijn vrouwtje van de verstikkingsdood, toen ze zich verslikte in haar appel. Toby duwde haar om en sprong op haar borst, net zolang tot het stukje uit haar keel schoot.

Deze dieren en heldhaftige mensen die dieren redden verdienen een lintje en hulde. Het zijn echte dieren- en mensenvrienden, want het gaat 2 kanten uit zoals je ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *