poezenoppas aan huis gezocht!

Poespas Amsterdam stopt

Sinds vorig jaar maakten wij met regelmaat gebruik van Poespas Amsterdam, de kattenoppas aan huis. Het was erg fijn om een paar dagen weg te gaan en met een gerust hart de katten thuis te kunnen laten want ze werden goed verzorgd door Poespas. Twee keer per dag kwamen Francois of Monique eten geven, knuffelen en uiteraard Bowser prikken om 8 uur ‘s ochtends. Bij onze thuiskomst waren de katten heerlijk relaxt, geen stress en het was heel erg leuk om de kattenverhalen te lezen in het logboek wat dagelijks werd bijgehouden. Maar nu stopt Poespas ermee! Verdrie, wat nu?

Tot op heden heb ik geen alternatief gevonden en het is wel heel handig als we weer een kattenverzorger aan huis kunnen vinden. Mijn buurvrouw bood al aan, maar ze durft niet te prikken. Vriendin M. met 3 katten zat ook bij Poespas en zij heeft nu hetzelfde probleem als ik. Dat bracht ons op een idee. Zij met haar 3 katten en ik met mijn 2, dat is een leuke gegarandeerde bijverdienste voor een kattenliefhebber. Ik kijk even naar de tarieven van Poespas: 2 katten per keer 10 euro, 3 katten per keer E 11,50. Als ik 4 dagen weg ben, ontvangt de kattenoppas dus 80 euri. Bij M. valt er per dag 23 euri te verdienen! En zij gaat vaker weg en werkt op onregelmatige tijden waardoor er regelmatig wat valt bij te verdienen.

Wat zou het lekker zijn als wij een nieuwe oppas kunnen vinden, die het heerlijk vindt om een paar dagen per keer voor schattige katten te zorgen. Bij deze dus de oproep: woon je in Oud Zuid in Amsterdam, hou je van katten en wil je met regelmaat wel een zakcentje verdienen met het verzorgen van onze katten, neem dan even contact op. Let wel: mijn Bowser MOET dagelijks om 8 uur ‘s ochtends insuline krijgen, daar valt niet aan te tornen of mee te schuiven.

Zelf denken M. en ik aan een Vriendelijke VUTter die de tijd heeft en graag aandacht wil geven aan katten. Ennuh, een zakcentje is mooi meegenomen. Interesse? Plaats een reactie en ik neem contact op.

27 thoughts on “poezenoppas aan huis gezocht!

 1. Hoi,

  u kent mij niet maar ik heb sinds vorige week een kat met suikerziekte. Wij zijn nog aan het kijken wat bij Maxje past hoeveel insuline nu 2x daags 1 EH (4kgs en glucose 18.7) Ik woon in Amsterdam en het prikken valt mij reuze mee, misschien kunnen we elkaar helpen? Hoor het graag.

  Groetjes, Rimalda

 2. Hoi ? (Ik weet je naam niet),

  ik ben ook professioneel kattenoppas in Amsterdam.
  Ik heb veel ervaring met insuline spuiten en ik heb er geen bezwaar tegen Bowser om 8.00 uur ‘s ochtends insuline te spuiten.

  Groetjes, Katinka

 3. Geachte mevrouw,

  Ik vroeg me af of u nog steeds diabetes katten heeft.Ik las ik dat u ook op zoek was naar een oppas voor u diertjes.
  Mijn poes Happy heeft sinds een jaar suiker en sindsdien ben ik geen enkele keer meer op vakantie geweest. Happy moet ook 2 x per dag geprikt worden/
  Nou hoopte ik dat u misschien een lief iemand weet die dit tegen betaling wil doen en die eventueel tijdens mijn afwezigheid op mijn huis en poes wil passen.
  vrienden genoeg maar ze durfen allemaal niet te prikken.Het is natuurlijke een luxe probleem/ Dus ik hoop dat u misschien iemand weet.
  Met vriendelijke groet,
  Lonneke Hensen.
  Leuke site trouwens.

 4. Hoi! Eind september krijg ik een lief katje van 8 weken waar ik erg blij mee ben. Van 10 tot 17 november ga ik mijn 50ste verjaardag in Portugal vieren en nu zoek ik een oplossing voor mijn poesje voor die week. OMdat ze nog zo klein is zou het fijn zijn als er iemand lief en betrouwbaar te vinden is die een weekje in mijn huis wil logeren. Leuke 3 kamerwoning met groot balkon in Westerpark. Wie wil?

  Groetjes Gabriele

 5. IK WOON IN DE BUURT VAN GORINCHEM EN BEN OP ZOEK NAAR EEN OPPAS VOOR EEN POES MET SUIKER.
  IS DAAR IN DE BUURT OOK EEN POEZENOPPASCENTRALE ??

 6. Hoi Nellie, ik weet niet of je al bekend bent met het Suikerkatten forum?
  http://forum.suikerkatten.nl
  Veel personeel van suikerkatten gebruikt dit forum voor tips en ook oppas. Schrijf je in, stel je suikerpoezel en jezelf voor en je krijgt toegang tot alle informatie. Per regio zijn er adressen bekend van oppas voor suikerpoezels en ook hele goede pensions!

 7. Dag, ik vroeg mij af of jullie al een betrouwbaar en goed iemand hebben gevonden voor de katten. Zelf heb ik 3 poezen (3 zusjes) en ben ook op zoek naar iemand waar je alle vertrouwen in hebt. Hebben jullie een tip? Want via via is altijd beter dit te horen.
  Ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groeten,
  Bettina Swaab

 8. Bettina,

  Ik ben de juiste persoon om de 3 poezen te verzorgen. Ik ken ze persoonlijk al bijna 12 jaar.
  Ik kan ze in hun vertrouwde omgeving verzorgen en als ik er niet ben dan is mijn buurvrouw altijd bereid om ze eten te geven, etc.

  Guido

  P.S. Fietje zal me wel heel erg missen

 9. Hallo,

  Ik las net jullie oproep voor het verzorgen van poezen. Nu ben ik (en mijn man) in het bezit van twee lieve poezen, die ik het liefst nooit alleen zou laten. Wij gaan echter met de kerst na lange tijd op vakantie en ben ik op zoek naar een lieve poezenoppas. Onze vaste poezenoppas wil zich echter niet vast leggen met de feestdagen en de dagen daaromheen (zeer begrijpelijk).
  Nu ben ik dus naarstig op zoek naar een betrouwbare en lieve oppas die ik mijn twee schatjes durf toe te vertrouwen en die het niet erg vindt om met de feestdagen op te passen (tegen betaling uiteraard).
  Ik lees uit jullie site veel liefde voor poezen, daarom lijkt mij een aanbeveling van jullie zijde er één om ter harte te nemen.
  Wij wonen in de Watergraafsmeer, Amsterdam.

  Groetjes, Ingrid Monsees.

 10. Ik ben even heel erg benieuwd of de auteur van het bovenste stuk die naar een oppas vroeg nog een betrouwbare heeft gevonden in oud-zuid. Het is al een tijd geleden, maar misschien toch goede tips? Ik ben ook op zoek in Oud-Zuid.
  Dank vast

 11. Beste Syts, ik ga ook van de zomer dik 3 weken weg en het lijkt niet te lukken mensen op de woning te krijgen en ik wil het op tijd regelen.

  Ik zag de suggestie van Animates. Heb je goede referenties gehoord van animates? Zijn er nog alternatieven? Het lijkt me voor een poes fijner om in een eigen omgeving en thuis te blijven dan in een druk pension…

  Advies hartelijk welkom,
  dank!
  Manon.

 12. @Manon, het ligt heel erg aan de kat zelf of deze 3 weken thuisblijven in zijn eentje trekt, of gezellig op vakantie mag naar het pension.
  Thuisoppas Animates is geweldig en Yoshi vindt thuis zijn prettiger dan pension. Mario daarentegen heeft een heerlijke 2 weken gehad in het pension terwijl Yoshi 2 ellendige weken heeft gehad, ondanks alle goede zorgen.
  Persoonlijk vind ik 3 weken weg veel te lang om een kat thuis te laten zitten, in zijn eentje, ondanks goede zorgen van Animates. Kijk even bij The Old Cat Inn en ga er even langs, dit pension kan ik echt van harte aanbevelen. Succes!
  http://www.theoldcatinn.nl/

 13. Ik zou graag op uw kat/poes willen passen in Amsterdam als u op vakantie gaat. Ik ben een betrouwbare en sociale meid van 21 jaar. Als u vragen hebt, stuur me gerust een e-mail.

 14. ik wil graag iemand die graag een weekje in Amsterdam wil logeren en ondertussen bij mijn hoogbejaarde poes woont.
  je mag dan gratis in mijn huis wonen.
  ik heb in de zomer van 2011 wel drie keer een week nodig.
  PLEASE

 15. Hai,

  ook ik zit met het probleem. ik heb 2 katten en woon in Amsterdam Zuid, een kat heeft 2 x per dag insuline nodig. Nu ga ik 3 weken weg en zie erg op tegen een pension maar waar vind je iemand die betrouwbaar is en 3 weken in je huis zou willen zitten???

 16. Hee, wat grappig, ik google mijn eigen naam en kom hier op uit.
  Ontzettend leuk om te lezen dat je destijds zo tevreden over ons was.

  Wij kijken zelf ook nog met heel veel plezier terug op onze Poespas-periode.

 17. De katten bewonen en vrijstaand huis in het centrum van Roosendaal. Wij ook !
  Het zijn 2 rassiamezen van 16 jaar met als probleem 1 diabeet (insuline toedienen) en 1 nierpatient (tabletje) en als gevolg speciale voeding daarbij passend.
  We gaan meerder malen op vakantie en zoeken dus oppas voor dag en nacht.
  De katten hebben een lief karakter en zeer handelbaar m.b.t. insuline spuiten b.v.
  De langst periode is de zomervakantie van 3 weken.
  Het huis wordt verzorgd door een hulp in de huishouding.

 18. Hi andere poezenliefhebbers,

  Ik zit met een dilemma. Ik heb 2 poezen waarvan 1 met diabetes. Nu prik ik haar zelf 2x per dag. Sowieso mijn vakanties on hold gezet maar nu moet ik voor zaken in augustus 11-8 tot 15-8 weg en in september 2 dagen 25 en 26 sep. Hier kom ik niet onderuit ivm trainingen die ik moet volgen. Dus ik zoek iemand die mijn beestje kan injecteren. Ik geloof dat het geen probleem is een kleine periode dat 1 x per dag te injecteren.Als iemand die daar ervaring mee heeft hoor ik dat graag. Ik heb overigens nog een beestje wat dan meteen een hapje mee wilt eten. ik hoop dat iemand mij kan helpen. Tegen betaling of uitwisseling wat gewenst is. Hoop wat te horen. Mvg Iris

 19. Hallo poezenvrienden,

  Zijn er dierenvrienden in Gorinchem die onze diabetische kat kunnen/ willen prikken tijdens onze vakantie.
  M’n buurvrouw is er mee gestopt en zit nu met een groot probleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *