dierendag

D'en Heilige Suus van AssisiHet is thuis iedere dag Dierendag, daar heb ik geen 4 oktober voor nodig. Maar toch heb ik beide heren vanochtend extra geknuffeld en hoera! geroepen. Ook voor het baasje trouwens 🙂

 Ik zat me eigenlijk alleen af te vragen waar het fenomeen Dierendag vandaan komt. “De datum van dierendag is bepaald door het overlijden van de heilige Franciscus van Assisi op 4 oktober 1226. Hij bekommerde zich om het lot van zwervers, maar ook van planten en dieren. Volgens de legende voerde hij hele gesprekken met dieren. Zijn sterfdag werd in 1929 in Wenen uitgeroepen tot Werelddierendag. De eerste dierendag was op 4 oktober 1930.” Weten we wat dat ook weer.

Sta ook even stil bij alle dieren die het niet getroffen hebben bij een fijn baasje of vrouwtje. Mocht je een huisdier willen, ga naar het asiel om daar een lieverd te halen. Zij verdienen het om een tweede kans te krijgen.

Wil je nog een goed initiatief steunen, bouw dan mee aan het hek om de nieuwe locatie van Dierenthuis. En het mooie van je donatie is dat je zelf op bezoek kan gaan om te kijken wat er met je geld gebeurd is. Trek je knip en doneer een meter hek. Meer meters mag natuurlijk ook!

One thought on “dierendag

  1. Hieprdepiep hoera!!!!!!!
    Voor de poesjes en het baasje natuurlijk.
    Om het te vieren hebben we alledrie een metertje hek kado gedaan.
    En dan gaan we er een keer heen om ze allemaal te knuffelen, joehoe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *