dierenthuis verdient het


Al vaker schreef ik over Dierenthuis en het goede werk dat ze doen.

Stichting Dierenthuis is een permanente opvang voor kansarme asieldieren.
Honden oud, ziek of met gedragsproblemen en verwilderde katten vinden hier een blijvend thuis. De dieren zijn afkomstig van asielen, waar ze vaak verwaarloosd en mishandeld binnen zijn gebracht.
Dierenthuis betekent een leven zonder hokken en tralies op een terrein van maar liefst dertigduizend vierkan te meter met bomen, struiken en vijvers om in te zwemmen. En omdat ze al genoeg hebben meegemaakt mogen ze hier dan ook voor altijd blijven.

Via Stichting FIV-FeLV biedt Dierenthuis tevens onderdak aan katten besmet met het kattenaids- of leucosevirus. Net zoals mensen, kunnen katten met een levensbedreigende aandoening vaak nog jarenlang gezond en gelukkig doorleven. Anders dan mensen, krijgen katten die kans doorgaans niet. In plaats van een spuitje, krijgen ze aandacht, goede voeding en medische zorg in een huiselijke omgeving.

Dierenthuis draait volledig op donaties. Als donateur van Dierenthuis kan je, voor een klein bedrag per maand, dieren op afstand adopteren.
‘Mijn’ dieren zijn hond Misty en ex-suikerpoes Minoes. Via email ontvang ik met regelmaat een update met foto van ze, wat ze echt een beetje van mij maakt.

Mijn adoptiehond Misty moest dood van haar baasjes omdat ze saggerijnig was…
Gelukkig werkte de dierenarts niet mee en mocht Misty naar Dierenthuis. Manlief en ik hebben haar zelf gebracht, na een oproep voor transport via de Dierenthuis site.

Suikerkat Minoes (rechts) zat al heel lang te wachten op een nieuw baasje wat maar niet kwam. Wie wil nou een kat met suikerziekte als je ook gezonde katten uit het asiel kan halen?
Ook zij is door mij naar Dierenthuis gereden en heeft daar haar gouden mand gevonden.

Dierenthuis startte jaren geleden in Wilbertoord en verhuisde naar een grotere locatie in Aarle-Rixtel. Helaas was het doel van Dierenthuis in strijd met het bestemmingsplan en daarom gaat de stichting verhuizen naar Almere. In het buitengebied van de polder wordt hard gewerkt aan een nieuw Dierenthuis, met ruimte voor alle dieren inclusief de paarden.
Op 1 december verhuizen de eerste dieren al, begin 2013 zijn alle dieren onder het nieuwe dak.

Voor het inrichten van de nieuwe locatie is geld nodig. Veel geld.

Dierenthuis is een inzamelingsactie begonnen die heet DE LAATSTE TON.
Er is 10.000 euro nodig voor operatiekamers. Nog eens 5.000 euro voor 4 paardenboxen. De ruimte is veel groter dan de huidige locatie in Brabant, voor inrichtiing is ook nog eens 10.000 euro nodig. En dan het grootste bedrag: 75.000 euro voor het betegelen van het buiten terrein.

Tot nu toe gedoneerd: € 15.615

Doneren kan op de volgende manieren:
Vanuit Nederland: 93 59 251
IBAN: NL22INGB0009359251
BIC:INGBNL2A

Vanuit België: KBC, IBAN: BE63731027687108
BIC: KREDBEBBT

t.n.v. Stichting Dierenthuis
o.v.v. DE LAATSTE TON

Je kunt anoniem doneren of met je naam erbij, zodat je in de lijst komt te staan van donateurs. Doneer je mee?
Alle beetjes helpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *