zeven zwervers


Gisteren reed de Dierenthuis Express weer, deze keer met 7 zwervers van de Sumatrakade in Amsterdam. Deze zeven werden vier jaar lang liefdevol verzorgd door een buurtbewoner. Helaas werden de katten weggetreiterd door buren en waren ze zelfs hun leven niet meer zeker. Zout over voer strooien bijvoorbeeld, of de slaapplekken vernietigen. Met als toppunt dat volwassenen hun kinderen leren om de katten weg te jagen. Sommige bewoners aan de Sumatrakade in Amsterdam mogen zich de ogen uit hun lompe kop schamen!
Na overleg met de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten en Dierenthuis kwam het fijne bericht dat deze zeven wel welkom waren in Aarle-Rixtel. Alle zeven werden in een ronde gevangen en gingen richting SAZ en dierenarts voor algehele controle. Na opgehokt te zijn voor twee weken, reden we gisteren met een auto vol katten en allerhande spullen naar het Brabantse land. Deze ex-zwervers gaan nu eerst een paar weken acclimatiseren in de blokhut op het terrein zelf en komen dan tussen de andere schuwe katten te wonen.

Ons vertrek vanuit Amsterdam, in het midden zie je Jans van SAZ. Links staat Marijke van Animates en rechts Dagmar, het kattenvrouwtje van de Sumatrakade 🙂

Uiteraard kwamen we weer handen tekort om iedereen te knuffelen!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *