even voorstellen: Julius, Lambik en Jozefien

Zo leuk om eens post van een ander kattenvrouwtje te ontvangen!
De katten van Anneke, trouwe lezer, wilden graag ook op CatChat. Nou dat kan.
Haar gezellige Britten-trio.

Julius Loki Duymaer van Twist (mei 2007); BKH, black-golden shaded; hij is gewend vrij buiten rond te lopen en dat leer ik hem niet meer af (wij wonen gelukkig in een doodlopend straatje, dus geen verkeer voor de deur). Hij banjert door alle buurtuinen. Gaat kijken bij wie aan het klussen is. Loopt bij de buren via openstaande keukendeuren of openstaande balkondeuren naar binnen, maar niemand vind dat erg. Laat zich door iedereen aaien, ook door de kleine kinderen in de straat. Gaat gezellig op zijn rug liggen om zijn buikje te laten aaien en klein buurmeisje Jade zegt dat ie dan heel hard gaat “ronken”.

Lambik (juni 2008): hij heet volgens zijn stamboom Cabriole’s Lamborghini, maar dat vond ik een naam van niks. Hij is een blue-point BKH. Hij is lief, maar een vreselijke bangebroek. Mag van mij niet vrij buiten rondlopen zoals Julius dat doet, maar mag alleen frisse neusjes halen op het terras. Dat vindt ie wel best, hij weet niet beter trouwens, want ik heb hem nooit de gelegenheid gegeven om de wereld buiten het terras te verkennen.

Jozefien (februari 2009): de cattery (Celize’s) had haar Butterfly genoemd, vond ik niks, op haar stamboom staat gelukkig Jozefien. Zij is ook een BKH. Ze is qua kleur een beetje mislukt Choclate-point, heeft veel wit in haar snoet en op haar pootjes, maar heeft zulke guitige blauwe oogjes. Vreselijk eigenwijs droppie. Mag net als Lambik niet vrij buiten banjeren, maar alleen op het terras. Zie haar wel eens peinzen, als Julius daarbuiten mag, waarom ik dan niet?

Annekes eerste half-Brit was haar chocolaatje Pebbles: volbloed vader/halfbloed moeder. Pebbles is helaas naar de Regenboog maar ook zij hoort in het voorstelrondje.

Wat een leuke katten, met ieder een eigen karakter. De namen zijn ook bijzonder, kom maar eens op Lambik voor een kat 🙂

One thought on “even voorstellen: Julius, Lambik en Jozefien

  1. ach, die van mij op jouw log.

    En ook nog mijn Pebble-de-Pebbeltje daarbij. Ze verdient het.

    Wie komt nu op de naam Lambik ? Ik niet hoor, maar toen ik tegen mijn schoonzusje destijds zei, hij heet eigenlijk Lamborghini, sprak zij nuchter: nou, dan noem je hem toch gewoon Lambik. En zo is ‘t gekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *