mispoes

Ashera kitten

Ach wat zielig. Vorige week is het Ashera kitten op Schiphol in beslag genomen door de douane, zijn nieuwe eigenaars mochten het beestje niet mee naar huis nemen. De Algemene Inspectie Dienst (AID) onderzoekt of de Ashera nou een wild dier is of een tamme huiskat. Zolang dat niet duidelijk is, komt Shin-Chan (zo heet hij/zij) Nederland niet binnen. En wie is hier het kind van de rekening? Dit arme en hele jonge diertje, dat nou ergens op een opvangadres zit opgesloten. Je wordt weggehaald bij je moeder en in een kooi gezet; dan een urenlange vlucht in die ongetwijfeld te kleine kooi; dan het gesol op Schiphol om vervolgens opgesloten te zitten en te wachten op je lot. En bedankt.

Update: de eigenaren van Shin-Chan, Jeffrey en Sabrina, hebben een eigen site over hun poezenkind. Volg hier de voortgang over de AID en wanneer ze kun poezel op kunnen halen op Schiphol.

Update 2: zie hier een foto van Shin-Chan in zijn inderdaad hele kleine transportkooi op Schiphol (foto van zijn aankomst op het vliegveld op 16 januari). Zoals je ziet is het een enorm gevaarlijk, ik zeg LEVENSGEVAARLIJKE tijger die zo je kop eraf trekt. Wat een prutsers bij de douane en AID.

asherakitten1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *