vuurwerk

VuurwerkOok al is het einde van het jaar nog net niet in zicht (eerst nog die k*kerst overleven) er wordt toch al veel met vuurwerk geknald. De cats vinden vuurwerk verschrikkelijk, zoals eigenlijk alle katten en honden. De knallen, de flitsen en het onverwachte ervan maakt ze heel bang.

Bowser heeft er eigenlijk alleen met Oud&Nieuw moeite mee. Bij de eerste reeks lange knallen kruipt hij onder het bed om er niet meer onder vandaan te komen totdat het klaar is. Yoshi daarentegen vlucht nu al bij elke knal weg. Met zijn staart tussen zijn poten en laag over zijn buik schuivend schiet hij met een rotgang onder het bed. En daar blijft hij dan echt zitten, hij komt er niet meer onderuit. Het enige wat ik kan doen in de aanloop naar 31 december, is overdag de radio aanlaten zodat de eventuele knallen wat naar de achtergrond verschuiven. ‘s Avonds de gordijnen dicht doen wil ook nog wel helpen tegen de flitsen. Maar daar houdt het dempen op, meer kan je niet doen.

Als diereneigenaar kan je vuurwerk therapie voor je huisdier overwegen als de angst bij je viervoeter echt heel groot is. Oefenen met een vuurwerk CD schijnt te helpen maar ik geloof niet dat ik dat mijn katten aan ga doen. Kalmerende medicijnen zijn geen optie, de bijwerkingen ervan schijnen de angst voor vuurwerk alleen maar te vergroten. Dit jaar ga ik wel de Bach Rescue Remedy druppels proberen. Niet alleen mensen worden er rustig van, ook katten. Een half uur voordat de ellende losbarst geef ik beide heren 4 druppels. Hopelijk doorstaan ze dan iets minder angstig nieuwjaarsnacht. Ik ga het nog wel eerst even overdag uitproberen als ik thuis ben, om te kijken hoe ze reageren. Dat ik niet in paniek op 1 januari 2008 bij de Spoedkliniek zit met een hysterische kat die slecht reageert op homeopathie van meneer Bach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *