weg kat

Helaas geen gouden mand voor de middenbermkater maar een spuitje. De middenbermkater bleek kattenaids te hebben en kreeg geen kans. Belachelijk, want laten we eerlijk wezen: er zijn WEL opvangmogelijkheden voor katten met kattenaids, het is niet meteen een doodvonnis. Een kat met aids is niet besmettelijk voor mensen maar wel voor andere katten. In een opvang met andere aids-katten kunnen ze nog gewoon leven, alhoewel altijd met medische zorg. Maar geef het dier een kans! Voorbeelden van opvang voor katten met kattenaids zijn de Stichting FIV-FeLV, onderdeel van Dierenthuis of BuddyCat. Nog altijd krijgen deze dieren geen kans terwijl er wel te leven is, hoe kort ook, met deze ziekte. Of hoe lang ook, want lees bijvoorbeeld het verhaal van Spetter, die gewoon thuis woont bij zijn vrouwtje (al 9 jaar!) en goed verzorgd wordt, met zijn kattenaids.

One thought on “weg kat

 1. Wat mooi om hier de naam van onze kanjer tegen te komen! Uiteindelijk heeft Spetter op 04 april 2008 na minimaal 9,5 jaar de strijd op moeten geven. 🙁 We missen hem nog steeds vreselijk!

  Juist om te bewijzen dat katten met kattenaids een 2e kans verdienen en als soort van eerbetoon voor onze Spetter* hebben we op 24 mei 2008 een kater, Solo, in huis genomen. En inderdaad, ook deze kater is besmet met FIV (kattenaids). We hopen heel hard dat ook hij nog zo’n lange tijd bij ons mag zijn, want het is een scheet!

  Groetjes,

  Femke
  http://www.kattenaids.nl
  http://www.kattenaids.web-log.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *