the russian blue cat by Ingeborg Urcia

The Russian Blue Cat by Ingeborg Urcia Er zijn veel boeken geschreven over katten, de rassen, wat te doen bij ziekte en het ‘onderhoud’ ervan. Zelf heb ik een aantal exemplaren in mijn kast staan maar ik ben al jaren op zoek naar HET kattenboek over de Blauwe Rus, de heilige graal onder de kattenboeken: The Russian Blue Cat, geschreven door Ingeborg Urcia.

In mijn zoektocht naar kattenboeken en boeken over de blauwe rus in het bijzonder kwam ik op diverse sites en forums de vermelding over dit boek tegen. Door iedereen wordt het geprezen, maar het boek is niet meer te koop. Er zijn nog exemplaren tweedehands te krijgen, maar de prijzen beginnen daar vanaf 214,99 dollar. Jawel, je leest het goed! Ik moest ook 2 x kijken voordat het muntje viel. Dit boek is zo zeldzaam en zo gewild dat de prijzen echt niet normaal meer zijn. Maar als ik zo de reviews lees, moet je dit boek gelezen hebben als je een blauwe rus in huis hebt. Nou, ik hou heel veel van Yoshi, maar of ik nou zoveel geld over heb voor een boek? Ik denk dat we nog maar even zonder doen en hopen op een buitenkansje op een rommelmarkt ofzo.

Complete Cat Care Manual

Een boek waar ik heel veel info uit heb gehaald, is de Complete Cat Care Manual van Andrew Edney. Bomvol info over katten, de rassen, de anatomie en wat te doen bij ziekte of ongelukken in huis. En vooral heel veel foto’s van katten en extra info per ras. Als je helemaal niets van katten weet is dit een heel handig naslagwerk.

Hoe werkt mijn Kat?

Van vriendin Y. kreeg ik het boekje Hoe werkt mijn kat? Een handleiding voor kattenbezitters met veel praktische informatie. Een prima kado boek, net als Hoe werkt mijn hond? en (voor als je niet in viervoeters bent) Hoe werkt mijn baby? Ook dit boek is niet meer te koop in het Nederlands, dus ik hoop nu maar op een flinke waarde stijging omdat het zeldzaam is. Schijnt zomaar te kunnen bij dit soort boeken 🙂

One thought on “the russian blue cat by Ingeborg Urcia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *