een gouden mand

Een van de vele katten met maar 1 oog

Zomaar wat bewoners van Stichting Dierenthuis. Manlief was na mijn vorige bezoek benieuwd geworden en we zijn samen gisteren naar Wilbertoord geweest. Dierenthuis is een opvang voor kansarme asieldieren. Oude zieke honden, verwilderde katten en katten besmet met het kattenaids- en/of leucosevirus vinden hier een blijvend thuis. En ik mag wel zeggen dat ze allemaal een gouden mand vinden: zoveel lieve verzorging en aandacht voor dieren die nu eindelijk een fijn plekje vinden na toch veel ellende in asiels of op straat.

Een heerlijke oude sok die wel in is voor een potje kroelen

Favoriete plek: op de badkraan

Etenstijd voor de katten

Het is een huiskameropvang wat betekent dat er geen hekken of tralies zijn. Honden en katten lopen los rond op een groot omheind terrein. Alleen nieuwe katten worden tijdelijk in quarantaine geplaatst voordat ze in de groep komen, in een aparte ruimte. Maar als ze niet ziek blijken, worden ze na een korte periode ook losgelaten in de groep.

Met zijn allen in het zonnetje

Ik kom handen te kort!

Dierenthuis gaat verhuizen naar een groter terrein in Aarle Rixtel. Voor het omheinen van het complete terrein van drie hectare en de aparte compartimenten voor de aids- en leucosekatten is een hek nodig. Dit hek kost 100.000 euro. De eerste meters zijn al binnen maar er is nog heel wat hekwerk te gaan. Als je ook het goede werk van Dierenthuis wilt steunen, kun je een meter (of meer!) hek kopen. Een meter kost een tientje. En om op je gemoed (en beurs) te werken eindig ik met een foto van 1 van de jongste bewoners: een gered campingkitten.

Geef deze pluis een Gouden Hek!

Help mij aan een Gouden Hek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *