artrose


Afgelopen vrijdag ben ik met Yoshi naar de dierenarts geweest. We willen weten waarom hij zijn rug kaal eet. Yoshi is nu ruim 15 jaar, een oude man van 80+ in mensen jaren.
Dierenarts Marnix heeft groot onderzoek gedaan, inclusief bloedonderzoek. Ik was heel bang voor de nieren maar die doen het goed. Dat kaal eten komt waarschijnlijk doordat Yoshi artrose heeft. Hij heeft pijn in zijn onderrug en gaat aan zijn vacht knagen, als remedie ertegen. Hij zit nu eerst 10 dagen aan de metacam pijnstilling. Daarna hebben we telefonisch contact over hoe nu verder. In geval van twijfel gaat Yoshi terug voor röntgenfoto’s.
Na 3 dagen pijn-bestrijding zie ik wel dat Yoshi beter beweegt maar het haren trekken is nog niet opgehouden. Wordt vervolgd.

One thought on “artrose

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *