allergie

zieligpietje
Zucht, weer ellende.
Luigi had niet alleen jeukende oren maar ook jeuk aan zijn ogen. Hij bleef maar krabben.
En opeens had hij ook rare zwarte puntjes onder zijn kin.
Weer naar de da.
Voorlopige conclusie: voedselallergie.
Tegen de ergste jeuk heeft hij een cortisone injectie gehad en zijn de oren heel goed schoongemaakt. Nu op hypo-allergeen voer voor 8 weken en kijken of zijn snoetje rustig wordt.
Zijn kin mag ik wassen met baby shampoo, de korsten moeten eraf gewassen worden.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

4 thoughts on “allergie

  1. Hoi, ik heb ook een rode (2)met allergie. Begon ook met zwarte kin, toen zijn tandvlees, met een jaar gebit getrokken. En nu een hoop jeuk, kale flanken. Krijgt nu modern. Nou, werkt niet. Ik ben wanhopig. Hij is pas 2 jaar.
    Welk voer etc heb jij gebruikt?
    Super dat Luigi zo opgeknapt is.

  2. Eveline, Luigi heeft geen voedselallergie maar een omgevingsallergie. Het is ‘iets’ in huis waar hij op reageert, wat dat is, weten we niet. Bij honden kan je een allergie test doen, net als bij mensen. Bij katten is die test er niet.
    Luigi had een zwarte kin, ontstoken oren, krabde zich tot bloedens toe open (echt open wonden in zijn nek) en had ontstoken kussentjes tussen zijn tenen. Ik ben met hem doorverwezen naar het Dierenziekenhuis in Amsterdam: https://www.mcvoordieren.nl/dierenarts-amsterdam , afdeling Dermatologie. Hij zit nu al jaren op Histacalmine, 1 pil per dag. Dat is wat mensen ook slikken als ze ergens allergisch voor zijn. Luigi doet het er heel goed op, geen jeuk meer, geen zwarte kin. Ik kan nu zelfs de dosis op 1 pil om de dag doen en hij blijft het goed doen. Dus ga alsjeblieft met jouw poezel naar Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam, daar kunnen ze hem echt heel goed helpen! Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *