oorpijn

oor
We komen net terug van de dierenarts. Het viel me op dat Mario zijn linkeroor scheef staat en dat hij vaker dan normaal zit te krabbelen of met zijn hoofd schudt. Bij inspectie bleek er een grote klont oorsmeer tegen zijn trommelvlies te zitten. Die wordt er volgende week onder narcose uitgehaald. Als hij dan toch onder narcose is, wordt zijn gebit gereinigd want er zit behoorlijk wat tandsteen en nog erger, ontstoken kiezen.
Arm Mario-mannetje, hij weet nog niet wat hem te wachten staat.

5 thoughts on “oorpijn

 1. bij een van de mijnes moest laatst ook het gebit gereinigd worden. bij nadere inspectie bleek toen dat er 2 kiesjes getrokken moesten worden. Julius was echt beroerd van de ingreep, 2 degen lang. de DA raadt mij nu aan de tandjes te poetsen. heb jij daar ervaring mee?

 2. Ik heb voor Mario 3 dingen.
  1. Grote oral care brokken zodat hij moet kauwen en tandplak voorkomen wordt.
  2. Mondwater tegen ontstekingen, klein scheutje in het drinkwater.
  3. Wij moeten zijn bekje spoelen met speciale vloeistof, alleen is dat altijd een enorm gevecht.
  En de combi zorgt er nog voor dat hij woensdag onder narcose gaat. Ik ben bang voor kiezen trekken, de achterste in zijn snaveltje zagen er flink ontstoken uit.

 3. dank voor je reactie.
  1) oral care brokken, zou ik voor mijn huidige kunnen proberen (moet ik nog wel 10 kg ander voer laten wegwerken eerst; en zeg nu nier dierenthuis, want dat weggeven kan ik mij niet permitteren;
  2) mondwater tegen ontstekingen; heb ik mijn DA niet over gehoord. wat is dat voor spulletje en waar kan ik dat kopen?
  3) ik in mijn eentje bekkie van kat spoelen, dat gaat niet lukken.

  sterkte met de ingreep straks. Julius kreeg van de DA wel een fikse pijnstiller, zal Mario ook wel krijgen. misschien kun je nog een aanvullende pijnstiller mee krijgen.
  mijn andere twee katten (Lambik en Jozefien) waren heel lief voor de zieke Julius. vonden het gek denk ik dat ie een beetje out in een doosje lag, maar gingen hem niet pesten of zo

 4. Pingback: tandarts | CatChat.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *