het dilemma


Al maanden loop ik te dubben: een kat erbij of niet? De een zegt doen, de ander niet. En ik weet het niet. Van twee naar drie katten is logistiek niet zo heel moeilijk: extra kattenbak erbij, nog meer speeltjes, nog meer slaapplekjes. En ruimte zat in huis.
Maar als ik naar mijn tweetal kijk, weet ik nog goed dat het bijna een jaar geduurd heeft voordat Yoshi Mario leuk vond. En dat duurde heel lang. Stel dat we er nu een rode bijnemen, hoe gaan de machtsverhoudingen dan worden? Gaan Mario en de nieuwe samenspannen tegen Yoshi? Of andersom?
Dat wil ik niet, dat een van de mennekes de dupe wordt van een derde kat erbij.
Iemand ervaring en wijs advies voor me?
De pest is dat ik al een naam heb 🙂

6 thoughts on “het dilemma

 1. Gewoon doen. Zo’n nieuwelingetje wil graag vriendje (vriendinnetje) worden en zal daar zijn/haar uiterste best voor doen. Dat de andere twee gaan samenspannen geloof ik niet. Y&M zullen de rooie niet meteen in de pootjes sluiten, maar zo’n kleine ka is meestal een volhoudertje. Ik heb tot twee keer toe, omdat een oudere kat tot mijn verdriet over de brug wandelde, het overblijvende tweetal aangevuld tot een trio: en dat ging dan van blazen en grommen, naar “ik doe of ik je niet zie”, via “dit mandje is van mij, ga weg” naar: “ik word zo moe van je, kom dan maar bij me in het mandje liggen, maar hou je gedeisd, want ik wil slapen”. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een van de grote katten een kleine nieuweling aanviel. Meer dan blazen en grommen om de kleine uit de buurt te houden was het niet; en dat was echt met een week of 2-3 over.
  Hoe gaat ie heten ?

 2. Ik herken het en dat blazen en grommen heeft bijna een jaar geduurd. Yoshi bleef aan de gang en was heel onaardig terwijl Mario zo lief aan het doen was. Het is dat Mario een volhouder was, anders waren ze nooit vriendjes geworden.
  De naam is Harry :-). Die past niet in onze Nintendo traditie maar het lijkt me zo leuk, een rode kater die Harry heet.

 3. Ik zou eigenlijk nog een zwarte willen, zoals Mario, maar die zou dan wel James gaan heten. Maar ja, 4 wordt misschien wel wat teveel :=(

  Had een paar jaar geleden een halfbloed BKH, dankzij zijn vader (een stoere straatkater uit het Haegsche Statenkwartier) was ie gitzwart, en dankzij zijn moeder (een blauwe Brit) had ie knaloranje ogen. Van de ene op de andere dag was mijn stoere Lubas tot mijn grote vrerdriet weg, nooit meer iets van gehoord. Zijn neefje Julius heb ik gelukkig nog wel.

 4. Is het trouwens de beoogde Harry die op die foto staat ? Of is dit een foto van zomaar een mooi rood stel? Een mooi rood stel is het wel trouwens.

 5. Ik kan je het van harte aanbevelen. Was ook als de dood dat wanneer er een derde kat komt er 1 buiten de boot viel of de rangorde zou veranderen. Maar dit is echt super go1ed uitgepakt bij ons. En nu weet ik wel dat dit niet bij iedereen zo is, maar ik denk wanneer je een kitten neemt Yoshi hier wel aan went hoor. Hij is het nu toch gewend om een jonge drukteschopper bij zich te hebben. De katten gaan hier super met elkaar om (ik heb Ragdolls en Sphynxen) en het heft elkaar zelfs op. De ragdolls spelen tegenwoordig wat meer, en de sphynxen blijven juist wat rustiger. Ik zeg, doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *