2 thoughts on “dubbel is eens zo dik

 1. Beste poezenliefhebber,

  Mijn man zei aan tafel, zoals hij dikwijls zegt: “dubbel is ens zo dik”.
  Dat zegt hij als hij een beetje veel beleg op zijn brood doet. Hij heeft dat van zijn moeder geleerd. Ik wilde op internet kijken of dat een bestaande uitdrukking is, want ik heb die van anderen niet gehoord. Als jij die hier gebruikt zal het wel een bestaande uitdrukking zijn.

  Mijn man is opgegroeid in de Achterhoek. Misschien is het daar gebruikelijk.

  Maar wat heeft die uitdrukking met jouw poezen te maken?

 2. @Ida, ik ken de uitdrukking via mijn hubbies familie. Zij wonen in en om Moerkapelle en het is daar een bekende uitdrukking.
  Ik heb de zin gebruikt vanwege de foto: alles is dubbel op de foto hierboven, zo ook mijn kat Yoshi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *