brittenmiddag

Mario in zijn luxe bench
Mario heeft zijn kattenshowdebuut gemaakt! Wij waren gisteren op de Brittenmiddag 2010 in Bodegraven op een kattenshow alleen voor Britten. Alle soorten en maten Brit waren aanwezig en Mario was de enige zwarte. Ik ben al vaker op een kattenshow gaan kijken maar het is opeens heel anders als je er met je poezel staat.
Allereerst: een grotere reismand regelen want Mario zou de hele middag in zijn mand moeten blijven. Dat is lang. Op zaterdag naar Vovnjau gefietst om de felbegeerde Sleepypod te kopen. Alleen was die er alleen in het roze. Dat vind ik wel prima maar manlief met een roze koffer? Dacht het niet.
Saskia van Vovnjau stelde voor om de bench van haar Fientje te lenen totdat mijn Sleepypod in het zwart binnenkomt. Prima oplossing en eigenlijk nog beter omdat de bench mege-groot was (nogmaals dank Sas!). Gisteren dus Mario in zijn oude-blauwe reismand in de auto en ter plekke de bench uitgeklapt, ingericht en huppetee menneke erin. Die liet het allemaal heel makkelijk toe en piepte geen moment.
Een spannend avontuur voor het menneke
Hij was als derde aan de beurt bij de keurmeester. Die vond hem “in glanzende conditie met prachtige oogkleur maar zijn neus te lang en zijn oren te groot” :-). Ook zijn zwarte vacht is nog niet helemaal egaal zwart maar de verwachting is dat de bruinige ondervacht met het groter groeien wel helemaal zwart wordt. Zoals je op de foto’s ziet liet Mario het allemaal heel rustig toe, hij vond het wel een heel spannend avontuur met al die mensen. Na het keuren meteen weer in zijn bench gezet, en meneer ging rustig liggen slapen.
Bij de keurmeester op audientieIstie nou helemaal zwart of niet?Wat willen ze nou allemaal van me??Zo show je een kat! (wist ik veel)Onderonsje met zijn zus Layla die er ook was
Zijn zus Layla was er ook! Toen we ze naast elkaar hielden herkenden ze elkaar niet, het was een groot blaasfestijn. Zijn zusje is anderhlave kilo lichter dan Mario trouwens.
Ik zeg zware botten.
Zus LaylaThe Best of van de castraat katers
En zowaar kreeg Mario een nominatie en mocht hij mee met The Best in Show voor de castraat mannetjes! Niet gewonnen maar toch een mooie beker mee naar huis.
En een hele moeie Mario, die lag alleen maar te slapen in de auto en thuis in zijn mandje.
DE BEKER!

One thought on “brittenmiddag

  1. Ja, ik ken dat. Mijn Lambik heeft ook een te lange neus en daarom kon de fokker hem niet gebruiken. Hij heeft er gelukkig helemaal geen last van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *