parkeerplaatspoezels

Stichting Zwerfkat
Sinds eergisteren heb ik er een zorg bij: de zwerfkatten op de parkeersplaats en binnentuinen achter ons complex. Vorige week woensdag belde manlief me op: Stichting Zwerfkat stond op de stoep om de zwerfkatten te vangen achter op ons parkeerterrein. Wat bleek: jarenlang werden de zwerfkatten verzorgd door een meneer in de Leimuidenstraat. Hij voerde de !52! katten dagelijks vanuit zijn tuin. In de loop der jaren werden het er steeds minder en nu zijn er nog 5 tot 7 oude besjes op het terrein aanwezig. De kattenmeneer is nu helaas overleden en een buurman had het overgenomen. Alleen moest hij steeds door het huis van de kattenmeneer (toen nog in het ziekenhuis) om bij ons terrein te komen. Snap je het nog?
Dat huis is nu verkocht zodat die buurman van de buurman er eerdaags niet meer doorheen kan. De poezen zouden dus zonder eten komen te zitten.  De Stichting Zwerfkat kwam aan de deur om vangkooien te plaatsen om de poezels af te voeren. En met afvoeren zou dat letterlijk zijn, afmaken. Want voor zwerfkatten is er geen herplaatsing mogelijk.
Natuurlijk vond ik dat een verschrikkelijk idee en ik zei meteen dat ze dat echt niet gingen doen. Wat betekent dat een buurman, een buurvrouw en ik nu samen voor de katten zorgen.
Zwerfkat is ook heel blij met deze oplossing en bood een brokjesdispenser aan en wind- en waterdichte slaaphokjes. De dispenser staat er sinds woensdag en er gaat voor 2 a 3 weken brokjes in. Daarnaast voeren we dagelijks bij met blikvoer en zetten we vers water neer. De buurman had al een slaapplek gemaakt op zijn parkeerplaats, dat is nu ook de vaste voer- en waterplaats geworden.
Tot nu toe heb ik 5 oudjes geteld en ik hoop dat ze snappen dat wij hun nieuwe personeel zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *