de week van het kitten

Allerschattigst kitten‘Een goede kat kost twaalf weken’. Met die boodschap start de Sophia Kattenbond de Week van het Kitten 2009. Deze week loopt van 25 april tot 1 mei.

Het is verboden kittens jonger dan 7 weken aan te bieden. Helaas doen de broodfokkers daar niet aan mee en staan de bekende veilingsites vol met advertenties van veel te jonge kittens. Als een kitten te jong van zijn moeder wordt gescheiden is de kans groot dat het later gedragsproblemen krijgt. Zoals irritant lang en hard miauwen, krabben of bijten, spullen kapot maken of naast de bak plassen. Niet alleen de moeder is van levensbelang, ook het spelen met de zusjes en broertjes is cruciaal voor de sociale ontwikkeling van een kat.

Dus op zoek naar een kitten? Het beestje MOET minimaal 12 weken bij zijn/haar moeder blijven. Een kitten is natuurlijk fantastisch maar ga eerst eens langs bij het asiel. Daar zitten jaarlijks 45.000 poezels te wachten op een nieuwe blikopener.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *