lepelen

Potje met plasDe vraag die menig kattenpersoneel bij de dierenarts te horen krijgt: kunt u wat plas opvangen van Poekie om te laten onderzoeken? Nou nee dus, dat lukt nooit. Alle tips ten spijt is het me nog maar 1 keer gelukt om plas van Bowser op te vangen. Truc daarbij was om de kattenbak helemaal leeg te maken, goed schoon en dan te vullen met wat krantensnippers. Vervolgens was het wachten op de aandrang van Bowser. Dan kan je lang wachten, want een kattenbak zonder grint is natuurlijk niet interessant. En het is al verdacht dat het vrouwtje naast de bak zit te wachten. Dus meneer plaste niet.

Maar nu had ik DE tip gekregen: als je kat plast duw dan een pollepel onder zijn billen om het op te vangen! Als hij namelijk plast kan hij niet meer stoppen, ook al voelt hij iets onder zich bewegen. Vorige week wilde ik absoluut wat plas van Bowser opvangen omdat hij veel te hoog zat met zijn suiker en ik wilde de ketonen testen. Lepel lag klaar naast de bak, ketostix in de aanslag en het vrouwtje op de loer…. Zowaar, Bowser ging naar de kattenbak en ik er meteen achteraan. Bowser ging plassen en ik schoof meteen de lepel onder zijn kont. Het geklater gaf al aan dat het bingo was! Het resultaat was een prachtig gevulde lepel met warme pis, ruimschoots voldoende om mijn stix in te dopen. Plas opvangen is op deze manier echt een fluitje van een cent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *