muis

MuisKatten vangen muizen, dat is de natuur. In ons oude huis, een benedenwoning, hadden we vaker muizen dan hier op de tweede etage. In ons oude huis hebben Bowser en toen nog Koopa regelmatig muizen gevangen. Soms konden we de muis redden door er een vergiet overheen te zetten en het dier in de tuin los te laten. Maar soms ook niet. Manlief is een keer thuisgekomen en vond alleen nog maar…. een enorme muizenstaart. De rest was opgevreten. En aan de staart te zien was het een flinke muis geweest. Dan ga je toch anders naar je katten kijken.

Zondag bij thuiskomst zaten Bowser en Yoshi achter de vuilnisbak te hengelen en ja hoor: er piepte een muizensnoet langs. Beide heren even afgeleid zodat muis kon ontsnappen onder de kast. Maar ik wist wel dat we eerdaags weer een bezoek konden verwachten. Vannacht hoorde ik Bowser heel hard miauwen maar had geen zin om te kijken wat er aan de hand was. Moest wel plassen en liep in het donker naar de plee. Om vervolgens op iets nats en hards en klefs te stappen in de keuken. Getverderrie, op je blote voeten in de kots. Dacht ik. Lamp aan en daar lag de dode muis waar ik net met mijn volle gewicht op was gaan staan. Waar 1 muis is zijn er meer vrees ik. Misschien maar slippers aantrekken voordat ik ‘s nachts mijn bed uitga.

One thought on “muis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *