slapen

Bowser en Yoshi slapen samen

Katten zijn enorme slaperds: gemiddeld 16 uur per dag. Ze spreiden hun dutjes over de dag maar houden wel ons ritme aan; ‘s nachts slapen ze dus meer dan overdag. Slapen doen ze in allerlei standjes: in een bolletje, sfinx-houding of languit liggend op hun zij, buik of rug. Of zoals Bowser en Yoshi lepeltje-lepeltje. De houding hangt af de omgevingstemperatuur en de diepte van de slaap. Net als mensen dromen katten ook, let maar op bewegende oren, snorharen, pootjes of staart. Slapen kunnen katten overal, maar ongestoord slapen doen ze het liefst op een veilig en zacht plekje. Zorg dus altijd voor fijne soesplekjes, zachte slaapholletjes en heerlijke siesta mandjes. Bij de dierenwinkel hebben ze een ruim assortiment manden, maar een fleece deken of dekbed is ook prima zoals je op de foto’s ziet.

Bowser en Yoshi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *