adopteer een lieverd

zwarejongen.jpgDe zomervakantie komt er weer aan, met al het dierenleed van gedumpte katten en honden. Zoveel, op het oog normale mensen, vergeten opeens dat hun huisdier niet meegaat op vakantie. Ach, na de vakantie nemen we gewoon een nieuwe, en hopla, de pluizige vriend wordt uit huis gezet, uit de auto gegooid of aan een boom gebonden. Of nog erger, gewoon vermoord.

Veel dieren zwerven dan opeens op straat, helemaal de kluts kwijt omdat hun baasje of vrouwtje hen niet meer moest. Veel zwervertjes worden bijgevoerd door wel-diervriendelijke mensen, of vinden een nieuw huis via het asiel. Maar er zijn ook dieren die niet meer te plaatsen zijn en verkommeren in asiels, in tuinen of op straat.

Gelukkig is er Stichting Dierenthuis, die biedt dieren een nieuw huis. Hier wonen mensen met een gouden hart voor dieren. Als je de verhalen leest over al die lieve honden en katten, dan word ik weer blij. Alhoewel ik eerst heel verdrietig word van het lezen van al het leed wat de dieren is aangedaan….

Er is een speciale afdeling voor katten met het dodelijke katten aids en FeLV virus. Deze katten krijgen normaal een spuitje maar mogen hier gewoon wonen en genieten van het leven. Uiteraard kost de verzorging van al die dieren geld. Steun die lieverds en doneer 7 euro per maand of meer. Je kunt aangeven voor welk dier je doneert en je wordt op de hoogte gehouden via een digitale nieuwsbrief. Zelf koos ik voor Zware Jongen. Dit dier verdient liefde, zorg en aandacht. Zoals elk dier.

One thought on “adopteer een lieverd

 1. hallo

  ik vind jullie werk voor deze dieren zeer moedig!!!
  ik kreeg de tranen in mijn ogen(toen ik zag wat deze dieren daar allemaal hebben)
  ik bewonder jullie!!!
  ik zou graag eens langs komen(maar heb geen auto)
  hoe kan ik er geraken?
  ik ben van zwalm(oost vlaanderen)
  ik sta ook in voor dierenleed(op mijn eigen)
  ik verzorg gedumpe kittens en poesen
  mvg
  martine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *