aerokat

Na alle onderzoeken en uitslagen blijkt dat Mario astma heeft. En de medicatie is 1 tot 2 x per dag puffen met een puffertje, net als bij een mens. Alleen gaat dat bij een kat net een beetje anders met behulp van de Aerokat inhalator. Voor Mario was het eerst droog oefenen, met alleen de toeter op zijn neus en meteen snoepje erna. En toen dat goed ging, begonnen met dagelijks puffen. Het gaat in twee etappes, en dan per keer ongeveer 10 in- en uitademingen. Dat kan je heel gemakkelijk tellen omdat er een klepje meebeweegt. Het was even de routine vinden maar Mario laat het goed toe, met af en toe een dwarse bui.

Luigi weet inmiddels dat als Mario gepuft heeft er iets lekkers volgt 🙂

One thought on “aerokat

  1. Pingback: puffen | CatChat.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *