antibiotica

Mario was al sinds woensdag 20 januari aan het overgeven. Er bleef niets in. Op vrijdag gebeld met de da of ik iets mocht halen tegen het braken en misselijk zijn, zodat ik het nog het weekend kon afwachten. Dat mocht.

Het weekend ging het niet echt beter, op zondagavond zaten we alsnog bij de spoedkliniek. Na onderzoek en een röntgenfoto was er in elk geval geen beklemming in zijn darmen te zien, maar een buikecho was de volgende stap. Daarvoor moest een aparte afspraak worden gemaakt op een doordeweekse dag.

Tijdens het prikken van de pijnstiller was Mario er heel erg klaar mee en beet hij mij diep in mijn hand met zijn ene hoektand. Bloeie als een verreke. Gelukkig was de dierenarts assistente ook ooit verpleegster geweest en die maakte mijn hand schoon en meteen een verband erom. Check de pootjes 🙂 Maar wel door naar de huisartsenpost voor controle en antibiotica.

Top zondag avond en nacht gehad!

Op maandag mijn eigen dierenarts gebeld voor het laten maken van een buikecho, maar die hadden geen plek. Ook MCD had geen gaatje eerder dan woensdag. Gebeld met de kliniek in Zwanenburg waar ik vorig jaar al was geweest met Mario voor een buikecho, en zij hadden gelukkig wel meteen ‘s middags ruimte.

Het werd een groot onderzoek met buikecho, foto’s, bloedonderzoek, biopt en urine onderzoek. Uiteraard was Mario het er niet mee eens en ik gaf meteen aan dat hij beter onder een roesje kon voor ieders veiligheid. Dat kon. Alleen moest hij dan wel stil liggen voor dat prikje en dat vond ik al eng. Gelukkig werkt I. nu bij deze kliniek, zij werkte eerste bij Europaplein. Zij kan als geen ander een kat vasthouden zonder dat er slachtoffers vallen.

Mario is meer dan een uur onderzocht, geprikt, gedaan. Bloed was goed maar er zit wel ergens een ontsteking. Waar die zit is niet duidelijk. Een kleine cyste in de nier is leeggezogen. Een biopt van een plekje op de lever lukte helaas niet. Daar zit iets maar wat is nu nog niet duidelijk. Darmen keurig, geen bijzonderheden. Een foto van zijn longen gaf aan dat daar iets zit, zoals astma of bronchitis, maar daar is weer ander onderzoek voor nodig wat in elk geval voor nu de klachten niet gaf die hij had. Urine goed. Naar huis met antibiotica, eetlustopwekker en een pilletje tegen de misselijkheid. Over twee weken terug voor controle.

Het duurde even voordat Mario uit zijn roesje kwam maar hij was meteen wakker-wakker! Nu samen aan de antibiotica en maar hopen dat het werkt.

2 thoughts on “antibiotica

  1. Pingback: naaktkat | CatChat.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *