schuilhut


De eerste winterse natheid gaat dit weekend gebeuren, als ik de weerberichten mag geloven. Mijn buitenkatten zitten er gelukkig warmpjes bij in hun mooie geisoleerde hok, vol met stro en beschermd tegen de wind. Vorige week heb ik het stro verder aangevuld en het hok iets verschoven zodat het wat minder in de wind staat. De overkapping van de carport erboven zorgt voor de nodige beschutting.
‘s Ochtends en ‘s avonds controleer ik de plek en geef ik een kuipje eten. Het Lapje en Witzwartje slapen altijd samen en vaak stoor ik ze. Dan zie ik twee verschrikte kopjes wakker worden en wacht ik altijd even totdat ze de kans hebben gehad om weg te rennen. Pas dan serveer ik ontbijt of avondeten. Als ik dan twee stappen terug doe, gaan beide eten.
Mocht je nou zelf voor buitenkatten zorgen en op zoek zijn naar een beschutte slaapplek, zelf maken is heel makkelijk. Zie hierboven, in 6 stappen heb je een goed geisoleerde en waterdichte hut gebouwd. Handig toch?

4 thoughts on “schuilhut

  1. Ik weet dat in de wijk waar ik woon (in Den Haag) ook buitenkatten zijn. Ik zet nabij de plek waar zij gevoerd worden af en toe een zak brokjes neer. De mensen die deze katten voeren zijn (bijna) net zo schuw als de katten die zij voeren.

  2. Wat lief! Vanochtend zaten mijn twee zwervers samen in hun slaaphokje, te wachten op ontbijt. Het Lapje wordt wat minder schichtig, ze blijft nu op een meter afstand van mij zitten. Het Witzwartje zie ik alleen als een speer voorbij rennen, die is zo bang.
    Maar toen ik aan kwam lopen staken er twee kopjes uit het hok, zo lief.

  3. hallo,
    ik had een vraagje waar heeft u deze leuke mooie fijne schuilhut gehaald? ik ben namelijk ook op zoek naar buiten hokjes voor mijn buiten katten vriendelijke groeten bianca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *