kattenmishandeling uit naam van kunst


Ik wil er eigenlijk niets over zeggen want het is te walgelijk voor woorden.
Maar toch MOET ik hierover schrijven.
Er zijn kunstenaars die dieren misbruiken en mishandelen in de naam van de kunst. Denk aan de vliegende kat of de zogenaamde kunstenares die haar kat vermoordde en er vervolgens een handtas van maakte, en ik kan nog meer opnoemen uit naam van De Kunst. Wat ik niet doe omdat ik hier al misselijk van word.
En nu deze gestoorde Jan Fabre.

“Op donderdag 25 oktober 2012 vond een gruwelijk tafereel plaats in het Antwerpse stadhuis: katten werden, nadat ze kalmerende druppeltjes hadden gekregen, meters de lucht in gegooid. Het gebeuren werd gefilmd door een ambtenaar van Stad Antwerpen en vervolgend online geplaatst. Het filmpje toont duidelijk dat verschillende katten hard op de trappen neerkomen, en ook het gekrijs is duidelijk hoorbaar. Het gekrijs was overigens zo doordringend dat mensen die elders in het gebouw aan het vergaderen werden erdoor opgeschrikt werden.

De beelden moeten dienen voor een film van het Franse productiehuis Regards Productions over het leven van Jan Fabre. Jan Fabre was aanwezig tijdens de opnames en stond zelfs bovenaan de trappen te dansen. In de pers verklaarde hij achteraf uitdrukkelijk dat hij geen problemen zag met deze gang van zaken.”

Lieve dierenvrienden, kijk niet naar het filmpje. Wat je in gedachten ziet bij het lezen van het verhaal is voldoende, geloof me.
Teken de petitie en STOP Jan Fabre.
Dus.
Tekenen.

One thought on “kattenmishandeling uit naam van kunst

  1. Tja, die vliegende kat, vond het niet leuk. Maar goed, die kat was dood, en ik zou mijn kat liever begraven.
    Die mevrouw Tinkebell, dat verhaal kende ik niet. Bizar, hoe gek kun je zijn.
    Meneer Fabre; inderdaad stop die man.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *