een titel zegt niets


Gisteren bij thuiskomst gaf ik, zoals elke avond, de buitenkatten eten. Opeens stond de zeikende buurman naast me. Hij vertelde dat hij een brief gaat sturen naar het bestuur van het gebouw waarin ik woon om ‘dit spulletje’ weg te laten halen.
Waarop ik zei dat hij hierover met mijn buurmannen moest praten en niet met mij want daar had hij al contact mee.
Vanuit het niets begon deze man te schreeuwen.
Waarop ik weer zei dat hij met mijn buurmannen moest praten.
Waarop hij nog harder ging schreeuwen.
Op dat punt draaide ik me om en zei dat dit geen zin had.
Waarop hij NOG harder ging brullen en dreigen met ‘dan moet je niet raar opkijken als er straks iets veranderd is’.
Waarop ik zei dat hij van die spullen moet afblijven want anders weet ik hem te vinden.
Waarop hij NOG HARDER ging schreeuwen.
Ik ben weggelopen.
Zijn vrouw stond erbij en keek ernaar.

Bij thuiskomst heb ik eerst even rustig op de bank gezeten en toen bedacht ik: wie is die man?
Google wist me te vertellen dat deze zo op het oog keurige heer een dokter aan de Universiteit van Amsterdam is. Met meerdere publicaties en boeken op zijn naam. Een van zijn boeken heeft zelfs in de titel het woord ‘zorgen voor’ staan.
Kennelijk is zijn academische uitleg van het woord ‘zorgen’ een andere dan de mijne.
Een titel voor je naam is geen garantie voor fatsoenlijk met mens en dier omgaan.

2 thoughts on “een titel zegt niets

  1. Goed dat je buitenkatten verzorgt maar ga een gesprek aan op een ander tijstip, die man zit blijkbaar met frustratie en als jij nu op je site over hem gaat ‘schrijven’ verlies je energie, ben zelf net sinds twee maanden in rustiger vaarwater met aso type buren,,,en het vreet! energie, ….vraag wat nou echt zijn probleem is, de locatie? het type dier..namelijk de door jou (en mij) geliefde kat..en of er een soort middenweg voor is. Maakt niet uit of ie dr. ir of putjesschepper is, het zit hem kennelijk dwars en we moeten aan de katjes denken ,-) Een poot van ons hier uit Het Gooi waar ook heel fijne typjes wonen xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *