verrijking


Als ik de kans krijg, kijk ik naar Een dag in de Dierentuin op SBS6. En wat opvalt is dat de dieren moeite moeten doen om aan hun eten te komen. Het is niet “we schudden voer in een bak en eten maar”, nee, de dieren worden uitgedaagd om aan hun voedsel te komen. Dit heet verrijking.
Dat deed me denken aan mijn eigen katten. In plaats van een bakje neerzetten en hap-slik-weg, is het veel interessanter voor ze om hun jacht instinct te activeren. Laat ze maar jagen achter hun brokjes aan, zijn ze veel langer bezig en worden ze gestimuleerd om actief achter hun ‘prooi’ aan te gaan.
Voor Mario heb ik al de slokoppen bak in huis. Beide spelen ook graag met de Bowser bal. Heeft er iemand ervaring met voerstations zoals bovenstaande? Ziet er heel interessant uit maar ik vraag me vooral af of het ding stabiel blijft staan?
Als jij ervaring hebt met zo’n puzzelding, graag je reactie.

2 thoughts on “verrijking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *