mijn dagelijkse dosis dierenleed


Elke dag weer word ik zo verdrietig, boos en misselijk van al het dierenleed om mij heen. Verwaarloosde paarden, gedumpte katten, opgesloten honden, proefdieren, dieren die op een dodenlijst staan, Roemenie en de zwerfhonden, de bio-industrie, China en het eten van katten en honden en de lijst gaat maar door.
Dieren in pijn, verwaarloosd, zonder eten, zonder drinken, zonder liefde, gemarteld, gedumpt, gedood.
Soms kan ik er tegen, vaker niet.
Vaak zit ik jankend achter mijn PC een bericht te lezen en vervloek ik de mens, het grootste beest wat er is. Zo ook vandaag door de berichten op de Dierenthuis site.
Een gedumpt kitten op een bospad.
Een verwaarloosde en in beslag genomen herder.
Ik heb voor vandaag mijn portie weer gehad.
Morgen weer.
En overmorgen.
En de dag erna.
Houdt het ooit op?

5 thoughts on “mijn dagelijkse dosis dierenleed

 1. Als dierenliefhebber (7 katten) herken ik dit gevoel; de machteloosheid en het niet kunnen begrijpen. Waarom doe je dit een dier aan? Wat gaat er dan missen tussen die oren. Ook ik krijg mijn dagelijkse portie dierenleed via de mail, Facebook o.i.d. Om aan die machteloosheid toch een positieve draai te geven werk ik sinds een aantal jaren in kattenopvang in Turkije. Twee maal per jaar ga ik daar twee weken naar toe om de handen uit de mouwen te steken. Ik weet dat ik daar niet alle dieren mee help maar ik kan op die manier toch het leven van een aantal dieren beter maken. En natuurlijk ben ik in Nederland ook bezig met dierenwelzijn.

 2. ik herken wat je bedoelt, soms krijg je gewoon moordneigingen dan denk je zal ik het jou ook eens even aan doen wat jij zo’n dier aandoet !!!!!
  Annelies

 3. Hallo ik ben een 13 jarige scholier,

  ik moet in deze richting een presentatie geven.. Maar ik krijg er zelf gewoon buikpijn van de plaatjes, stukken tekst over hoe dat allemaal gaat. dit moet inderdaad stoppen. Ik ben zelf baasje met mijn ouders en broer van 1 Paard 2 Katten 1 hond en vissen. Ik vindt de wereld zieker dan ziek! het houdt maar niet op. Vreselijk. Ik las dat dit bericht al aardig oud is maar dat het testen op dieren nogsteeds gewoon doorgaat :(.

  mvg

 4. bij mij thuis zijn de poezen baas!
  eten en drinken op tafel, krijgen vers kattengras, kip en vis, en vrijdag entrecote! lactosevrije poezenmelk en vers water, noordzeegarnaaltjes, vier soorten van korrels in kleine zakjes uiteraard, omdat ze regelmatig vers krijgen dan! worden veel geborsteld, slapen bij me in bed, worden nooit gestraft of krijgen geen regels of wetten! spijtig laat ik deze niet op straat lopen, doordat er iemand in de straat woont met een dierenval en op de vogeltjes schiet met een luchtbuks! dieren die dieren doden zijn meer MENS dan dan MENSEN die huisdieren doden! of aan hun lot overlaten en laten creperen! minachting over de mens, stijgt met de dag! zo verdwijnt mijn lach! de wereld veranderen lukt nooit, maar begint bij jouzelf! bent u vader of moeder? geef die fakkel door!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *