dag zwartwitje


Vorige week donderdag gaf ik de buitenkatten eten. Toen ik me omdraaide zag ik dat de schuwste van het trio in het mandje was blijven liggen. Zwaar ademend, met een reutelende ademhaling en zwoegend voor elke teug.
Ik ben meteen naar boven gerend om een reismand te pakken om het dier proberen te vangen. Helaas glipte hij op het laatste moment naast de mand. Ik maakte me stevige zorgen over hem want zo dichtbij was ik nog nooit geweest, het dier moest wel heel erg ziek zijn. Vervolgens zag ik hem het weekend niet meer.
Vandaag vond ik hem bij thuiskomst dood in het slaaphok. Ik heb staan janken als een klein kind.
Met handschoenen aan hebben manlief en ik hem uit het hok gehaald en in een vuilniszak gedaan. Morgen breng ik hem naar het crematorium voor een waardig afscheid.
Dag zwartwitje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *