manx


Manx betekent letterlijk ‘van Man’ en dan dus de Isle of Man in de Ierse Zee. Manx is ook het bekende kattenras zonder staart, en inderdaad, deze komen van Man.
Ik was in juni een paar dagen op het eiland en heb geen kat zonder staart gezien. Wel deze kat, ergens in the middle of nowhere, zittend op een muurtje. Of ze nou wel of niet een staart had kon ik niet zien trouwens, ze bewoog helegaar niet.
Nog een beroemde kat woont sinds kort op Man, de rode Pers Pumpkin. Zij speelde de rol van Hermione’s poezel Crookshanks in verschillende Harry Potter films. Ik moet de laatste film nog zien, maar hier nog een keer de samenvatting 🙂

2 thoughts on “manx

 1. er is ook nog een japanse kat zonder staart. ben 1 x in japan geweest, en zag daar echt katten zonder staart rond lopen, en ik vond dat zielig. helaas geen foto’s gemaakt.
  achteraf zag ik de japanse bobtail.

 2. Hallo,
  Leuk dat je ook op Man geweest bent.
  Ik was daar dit jaar in Mei/Juni tijdens de TT.
  Ik heb daar overigens wel katten zonder straart gezien.
  Althans, de straart was geknakt.
  Leuke site btw.
  Yosi is family van mijn katten. Ik had ook een Sjoeskavetsj kater. Helaas is hij niet meer….. Ik mis hem nog elke dag.
  Veel succes met je site, en heel veel plezier, geluk, gezondheid en speelse moment voor en met je katten.
  Groetjes Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *