lapje


Mijn buurmannen en ik zorgen nu ruim een jaar voor de buitenkatten. Met zekerheid zijn het er drie: het lapje op de foto, een zwart-witte en een wit-zwarte. Alleen het lapje blijft in de buurt als ik de brokjes dispenser controleer, water bijvul en een blikje opentrek. De andere twee zie ik eigenlijk alleen bij toeval, als ik aan kom lopen en zij schrikken van mijn komst. Er is een aantal gezellig mee-etende buurkatten maar die hebben allemaal een baasje en eten van twee walletjes.
De winter was streng met veel sneeuw en kou en ik heb me behoorlijk zorgen gemaakt om de buitenpoezen. We hebben extra voer neergezet en ook opgewarmd tegen het aanvriezen, extra hooi in de hokken gedaan en betere isolatie aangebracht. Het drinkwater bevroor natuurlijk maar dat wisten we op te lossen met suiker in het water. Dat extra suiker was ook weer handig voor extra energie voor de buitenbeestjes.
En ze zijn dus alledrie door de winter heen gekomen, gelukkig maar. Nu is het weer genieten van het warmere weer en onze goede zorgen voor ze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *