smikkelen


Een van de buitenkatten komt nu altijd aanrennen als ik blikje ga geven. Het is een klein zwart poesje, met een beetje bruin in zijn vacht. Heel dun en een poosje geleden liep hij heel moeilijk. Gelukkig rent hij nu weer goed en zit hij op een meter afstand van mij terwijl ik de brokjes bijvul en een blikje leeglepel. Zodra ik de bak met blikvoer neerzet begint hij, ik hoef niet meer eerst weg te lopen voordat hij durft te eten.
De tweede vaste klant is een rijzige lap, een prachtig meisje. Gehavend en wel is ze een enorme verschijning. Ook zij heeft in de gaten dat ik van de kantine ben en ik zie haar kopje steeds vaker achter een auto opduiken. Zij rent nu niet meer voor me weg maar blijft nog wel op voorzichtige afstand zitten.
Vaste klant nummer 3 is geen zwerver maar eet gezellig van twee walletjes. Het is een spierwitte kat, die vriendelijk komt neuzen en dan aan het blikje begint. Dat is niet de bedoeling want hij krijgt thuis natuurlijk ook.
De twee slaaphokken worden permanent gebruikt door het lapje en 2 zwart-witte poezels. Die zijn zo schuw dat ik ze alleen in een flits voorbij zie rennen. Het zijn er wel 2 en ze zijn altijd samen.

Met de zomer voorbij ga ik eerdaags de hokken op isolatie zetten en extra stro in de hokken leggen. Als iemand nog tips heeft voor het verzorgen van zwerfkatten, hoor ik het graag in de reacties hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *