wachten

Het is bijna etenstijd

Je leest met regelmaat over kattenvrouwtjes. Vrouwen die al hun (dieren)liefde richten op katten en daar een huis vol van hebben. Of vrouwen die al jarenlang kolonies zwerfkatten voeren en ze ook allemaal een naam hebben gegeven. Natuurlijk zijn er ook kattenmannen! Op het WG terrein woont er 1. Ik kom hem bijna dagelijks tegen terwijl hij buiten zit op zijn eigen tuinstoel, ondertussen blikjes Gourmet opentrekkend. Want alleen het beste voer is goed voor zijn dieren. Dit kattenmannetje, eigenlijk De Kattenmeneer, is een rijzige man met een grote bos wit haar met dito baard. Met daarop een gele bouwhelm, eronder een oranje regenjas en broek met rubberlaarzen. Ik heb al eens een praatje met hem gemaakt en hij voert de dieren het liefst ‘s nachts. Tuurlijk is er overdag ook een ronde, tegen etenstijd. Zo rond half 6, 6 uur verzamelen de katten zich voor zijn deur en wachten. Zoals onderstaande streepjespoezel. Hij stond te wachten op de Poezenmeneer maar wilde wel kopjes komen geven. Het was nog iets te vroeg, hij moest nog even geduld hebben. Kom dan, krijg je knuffels!Lekker aaienEn nog even over de buik aaien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *