katten

Een verzameling portretten van kattenVan vrienden kreeg ik dit prachtige boek kado, ‘Katten’ van fotograaf Yann Arthus-Bertrand. Deze gerenommeerde fotograaf en dierenliefhebber maakte een verzameling portretten van (ras)katten met en zonder hun baasjes. Bij elke foto staat een beschrijving van het ras en verdere informatie over de geschiedenis en de mythologie van de kat.

Het is een prachtig fotoboek, 376 pagina’s dik, met alleen maar foto’s van katten, katten, katten…. en hun baasjes. De portretten zijn ingedeeld in kortharige- en halflangharige katten, Siamezen en Orientals en de Perzische Langhaars & Exotics.

Ik bladerde natuurlijk meteen naar de foto’s van de Blauwe Rus. Hele mooie foto van het baasje met 2 Yoshi’s. Ik zou er meteen nog 1 bij willen nemen! De foto’s van de katten zijn prachtig maar de meest interessante vond ik de foto’s van kat met baas. Van oud tot jong, poezenvrouwtje of kattenmeneer, ze staan apentrots op de foto met hun harige vriend. Dit boek is een aanrader voor ieder kattenmens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *