jojo-en

Overzicht Bowser met Lantus

Het schema hierboven is een snapshot van het schema wat ik bijhoud om Bowser zijn suikerwaardes te meten. Voordat ik hem twee keer daags zijn insuline geef, meet ik eerst wat zijn waarde is (de lichtblauwe kolom). Op basis van die meting weet ik of ik kan verhogen, verlagen of dezelfde dosis insuline kan spuiten (de turquoise kolom). Soms doe ik ook tussenmetingen als Bowser ‘raar’ doet (de kleurtjes met cijfers tussendoor). En er is iets merkwaardigs aan de hand. Bowser schommelde vanaf het begin van weer 2x daags spuiten flink: van een 30.4 als pre tot een low, wat ook levensgevaarlijk is. Het was of te hoog, of te laag maar meneer wilde maar niet netjes een veilige waarde krijgen.

Tot 18 oktober.

Sinds 18 oktober zat hij structureel te laag, waarop ik zijn dosis insuline aanpaste. Vervolgens bleef hij zakken met als laagste gemeten punt 1.4. Dat was paniek bij Bowser: hij ging heel hard miauwen en dat is voor mij het teken dat er iets grondig mis is. Waarbij ‘mis’ in dit geval te laag is met kans op een hypo. Inmiddels krijgt Bowser 1.5 eenheden insuline en hij zakt nog steeds. Zou hij zelf weer insuline produceren? Zou dat nog kunnen na al ruim 6 jaar suikerkat te zijn? Hijzelf is er in ieder geval heel vrolijk onder en zit weer ouderwets achter zijn schaduw aan. Wordt vervolgd.

Bowser en zijn schaduw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *