mosa

Blindgeboren Mosa

Dagelijks neem ik een kijkje op de site van Dierenthuis om te lezen hoe het met de dieren gaat. Ook om op de hoogte te blijven van de gemeentelijke dwaling want op 6 november is nog steeds de rechtszaak tegen het bestaan van Dierenthuis op deze locatie. Ondanks de zorgen over deze naderende datum draait Dierenthuis op volle toeren en vinden nog steeds veel honden en katten een blijvend thuis.

Mijn broer B. is vrijwilliger bij Alice en Steven en mailt mij af en toe de mooie en de trieste berichten uit het Laarbeekse. “In Aarle Rixtel wordt het bij de weg steeds vrolijker, kleurgewijs. Omdat Cleo er toch zo vaak niet was hebben ze doodleuk een gedeelte van haar ‘huis’ omgebouwd tot kattenverblijf (voor katten die moeten wennen). Mijn nieuwe favoriet is de blindgeboren kat, Mosa. Mosa loopt gewoon rond en dat gaat goed, kan ook goed overweg met de andere katten.
Er zijn ook nog katten binnengkomen met een neurologische afwijking die ervoor zorgt dat de coördinatie tussen de diverse poten behoorlijk ontbreekt. Ik heb die afgelopen zondag zien eten en dat is tegelijkertijd ontzettend grappig en meelijwekkend – het zijn 2 broertjes, ze slapen bij elkaar (als ze tenminste bij het uitrekken niet spontaan van het kussen afrollen) en idem adembenemend lief.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *