bomba

Steun Bomba!

Kijk nou eens wat een pracht hond! Dit is Bomba en hij woont bij Dierenthuis. Je zou het niet zeggen maar Bomba is nog maar 8 maanden jong maar zit helaas in het lichaam van een oude man. Hij heeft geen heupkommen en is kreupel door arthrose aan beide ellebogen. Nog niet zo lang geleden woonde Bomba nog in Ghana. Omdat er in West-Afrika nauwelijks medische zorg voor dieren beschikbaar is had Bomba veel pijn en lag er stilletjes bij. De bedoeling was om voor Bomba in Nederland een goed thuis te zoeken, maar na een bezoek aan diverse dierenartsen kreeg hij het stempel afgeschreven. Er is niemand die een hond met deze gebreken wil hebben en zo is Bomba bij Dierenthuis terecht gekomen.

Door de heupdysplasie, een stoornis in de ontwikkeling van de heupen, heeft Bomba een schommelend en slenterig loopje, hij kan niet gewoon gaan liggen maar ploft met zijn gewicht van veertig kilo neer op zijn kussen. Zijn heupkop en heupkom sluiten niet goed op elkaar aan. Hierdoor wordt het gewricht minder stabiel en ontstaat er steeds meer schade in het gewricht, eigenlijk net zoals bij arthrose. Met twee nieuwe heupen zou Bomba geholpen zijn, geen pijn meer hebben en kan hij zonder problemen verder groeien tot een volwassen hond. Er zijn twee operaties nodig, één voor iedere kant. Hoe eerder Bomba geopereerd wordt hoe beter het voor hem is. De kosten van een dergelijke ingreep komen op bijna 7.000 euro. 

Dierenthuis heeft maar een beperkt budget en is daarom een aparte inzameling begonnen voor Bomba. Elke gift, hoe klein ook, is welkom op Giro 93 59 251 van Stichting Dierenthuis in Aarle Rixtel, onder vermelding van ‘hulp voor Bomba’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *