asherakat komt naar duckstad

De Ashera kat

Amazing, de eerste Nederlanders krijgen aan het einde van deze week hun Ashera kat. De grootste poes ter wereld kost slechts 27.000 dollar, omgerekend nog maar een kleine 17.000 euri. Maar dan heb je ook wat: een kat die sprekend lijkt op een tijger, bijna 15 kilo weegt en het formaat heeft van een middelgrote hond. Dus mensen in Eeeendhoven: niet raar opkijken als er een miniatuurtijger in de tuin loopt!

23 thoughts on “asherakat komt naar duckstad

 1. Hoort dit bericht hierbij?

  AID onderschept reuzenkat op Schiphol
  Uitgegeven: 22 januari 2008 09:05

  KERKRADE – De Algemene Inspectie Dienst (AID) heeft vorige week op Schiphol een door een Nederlands echtpaar geïmporteerde reuzenkat in beslag genomen.

  De dienst onderzoekt of de in de Verenigde Staten gefokte asherakat kenmerken van een wild dier vertoont. Als dat het geval is, is invoer verboden. Dat heeft de AID dinsdag gezegd.

  Ook bekijkt de AID of alle documenten in orde zijn. De resultaten van het onderzoek worden voorgelegd aan de officier van justitie die uiteindelijk beslist wat er met de kat gaat gebeuren. Zolang het onderzoek duurt, blijft het dier vastzitten. Het beest is ondergebracht bij een opvangadres.

  De asherakat is een kruising tussen een Afrikaanse serval en een Aziatische luipaardkat. Een volwassen exemplaar kan zo’n 15 kilo wegen en heeft het formaat van een forse hond.

 2. Leuk man…
  maar ze hadden beter voor de Pixie-bob of de Bob-cat kunnen gaan, die zijn hier in NL wel toegestaan en er zijn volgens mij al 2catterys hier in NL die pixie-bobs aan het fokken zijn.

 3. Sorry maar dit is geen foto van een ashera-kat maar van een Savannah-kat. Dit is een vrij jong (en door TICA erkend) ras, wat de ashera kat niet is.
  Zie bijv. de website savannahcat.com, of bv. even googelen op “ashera cat” en zoek de verschillen. Desalniettemin blijft het een prachtig dier, kijk ook ‘ns op de website van de eigenaar, ashera.nl

 4. De AID moet zijn huiswerk eens maken!
  Art. 1, lid 2 van de flora en faunawet (want daarop is tie in beslag genomen) kan niet van toepassing zijn. Het is nl. geen kruising maar een gefokt ras en JAAA er zit ook huiskat in, niet alleen prionailurus bengalensis en serval. En lief zal die vast ook zijn en laten we eerlijk wezen; het is een indrukwekkende mooie verschijnen… maar ja. Je moet je toch afvragen of zo n ras moet willen fokken …. Amerikanen!!
  Need I say more.

 5. Als ze slim waren geweest hadden ze het dier over duitsland gevlogen. Waarschijnlijk waren er dan geen problemen geweest.
  Schiphol staat slecht bekend onder fokkers ivm invoer van katten uit andere landen. (en dan moet je de douane nog op een goede dag treffen).
  Ik heb laatst eens een gewone raskat uit zweden over duitsland gevlogen, ze wilde nog niet eens het inentings boekje zien, kon zo over doorlopen.
  Ben benieuwd wat er verder met dit dier gaat gebeuren dan als het “afgekeurt”wordt.
  terugvliegen naar de usa?

 6. Dit is kikke als ik de centen had dan zou ik me er ook een hebben aangeschaft en i.p.v de hond uitlaten laat je de kat toch uit niemand die je lastig valt

 7. Dit beest hoort gewoon bij zijn baasjes thuis. Daar heeft hij hopelijk goed. Wie ze die ambtenaren die beslissen dat zo’n prachtige kat niet mag. Overigens ze nemen ook wel rustig de tijd om er over na te denken.
  Ik vind het een prachtbeest.

 8. Ik vindt het gewoon een grof schandaal dat een dier wat een mooi leven kan hebben in beslagword genomen op schiphol. Ik hoop ook dat de kat spoedig bij de eigenaar terug komt. Want dit noem ik dieren mishandeling. Laten ze liever de boven grijpen en de drug smokkelaars aan pakken. Maar laten ze van een andermans dieren af blijven. Dit zijn geen dieren vrienden en ook geen mensen met kennis van dieren. Ik hoop ook dat de kat spoedig naar zijn eigenaar mag. Ik geloof ook wel dat die mensen een goed buiten verblijf hebben.
  Sterkte in het terug vorderen van de kat. Hopelijk zonder trauma

 9. hallo,
  wat een gave katten, is het inmiddels al gelukt om hem in te voeren in nederland????
  groetjes en veel succes

  Saskia Torn

 10. ik vind het een prachtig dier en ik hoop dat die mensen hem snel mee naar huis kunnen nemen. iedereen mag toch zelf weten waar hij/zij hun huisdier kopen. en ja, de asiels zitten vol maar daar hoeven deze mensen toch niet over aangevallen te worden.
  ik gun ze alle geluk met dit prachtige dier en hoop dat ze nog vele jaren kunnen genieten van shin chan.

 11. Ja,dat is zeker een pracht beesje.
  Ik vind het echt een schande om dat beest zo maar even al 3 maanden vast te houden.Straks is hij echt wild geworden.
  Zou je niet,als je van jongs af aan van de echte verzorgers(eigenaars-ouders) word weggehouden.
  Moeten ze eens doen met hun kinderen ,kijken hoe zij zich dan voelen.Wat een hyprokrieten zeg.Ze geilen vast op de media aandacht die het beest met zich meebrengt.
  Dit is echt niet goed en ik vrees dat SHIN CHAN nooit zijn baasjes zal ontmoeten.Ik bergijp eigenlijk niet waarom zij niet de partij van de dieren niet inschakelen om hier iets aan te doen.
  Dit is puur dierenmishandeling van deze instanties.
  Ik denk echt dat de Partij van de dieren hun enige redding zou kunnen zijn.Ik volg het verhaal van shin chan al vanaf het begin af aan ,maar ik begin mij nu toch echt zorgen te maken over shin chan.

 12. Partij voor de Dieren hun enige redding? Nou forget it!!! De PvdD staat achter de mening van het OM en de AID dat de kat NL niet in mag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Stuur ze maar een mail en vraag ze maar naar hun schandalige standpunt en hun passieve houding!!!!!! Nee, voor excentrieke dierenliefhebbers willen ze niet op komen. Stel je voor zeg! Dat zou misschien stemmen kosten van een groot deel vd bevolking dat immers niets moet hebben van mensen die zoveel geld willen en kunnen neertellen voor een dier. Afgunst viert hoogtij in ons land.
  Bah bah!!!!!

 13. Prachtig,al deze reacties,heb ze met plezier gelezen.
  En toch begrijp ik het niet.
  Onlangs nam ik kennis van het feit,dat er in Duitsland Servals
  gekweekt worden.En,….even later werden deze ook in Nederland aangeboden.Er hangt natuurlijk wel een pittig prijskaartje aan,maar vergeleken met de vele rashonden is het nog best te doen.
  Of dat wilde dieren zijn,wel,in hun eigen habitat worden deze katten gewoon als huisdier gehouden,ze zouden echter iets onstuimiger zijn en meer aandacht vragen.
  Als we de keus hebben tussen laten uitsterven of importeren en fokken,wat doen we dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *