haren

Opbrengst van borstelen BowserKatten verharen, dat is iets waar je als (toekomstige) katteneigenaar rekening mee moet houden. Overal in huis, op je kleren, in je kasten, op je dekbed, overal zitten altijd kattenharen.

Katten verharen 2x per jaar, in het voorjaar en het najaar. ‘s Zomers lopen ze rond met een dunnere vacht, ‘s winters met een lekker dikke jas. Naast deze 2 grote rui-periodes verliezen ze dagelijks haren. Yoshi heeft er niet zo’n last van, die heeft als Blauwe Rus een apart velletje met een dubbele vacht. Hem mag je niet borstelen met een harde borstel, dan trek je de ondervacht kapot. Wrijven met een zeem mag wel (maar daar vindt hij geen ene jota aan) of borstelen met een zachte borstel (vindt hij ook niks). Bowser daarentegen is dol op geborsteld worden. Gelukkig maar, want hij haart als een gek ventje. Op de foto zie je opbrengst van 2 dagen borstelen. Om hardnekkige haren van beddegoed of uit de kattenmand te halen, gebruik ik een iets natte keukenhandschoen. Daarmee rol je de haren zo van de ondergrond af. Dat scheelt weer een verstopt filter als je kattenmandhoes of het beddegoed in de wasmachine stopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *