je eigenste huistijger

Ashera kat is ECHT grootJe hebt raskatten en Huis-Tuin-En-Keuken katten. De overtreffende trap is de Ashera kat. Nou ja, kat, het is meer een miniatuur tijger.

De Ashera kat is een kruising tussen de Afrikaanse serval en de Aziatische luipaard kat met een HTEK kat. Het beest ziet eruit als een tijger maar is echt een huiskat. De Ashera weegt gemiddeld 14 kilo en zoals je op de onderste foto kunt zien, reikt hij zittend tot boven je knie. Ze zijn uitermate intelligent, heel aanhankelijk en ze zijn gewoon als huiskatten te houden (ik denk alleen een groter formaat kattenbak??).  Volgens de verkoopinfo kunnen de Ashera’s prima samenleven met kinderen en andere huisdieren en vinden ze het heerlijk om buiten, aangelijnd, te wandelen.

Nieuw in het assortiment is de speciale hypoallergene Ashera, speciaal voor mensen die eigenlijk allergisch zijn voor katten.

Uiteraard hangt er een stevig prijskaartje aan de Ashera: $22.000 voor de ‘gewone’ uitvoering, $28.000 voor de allergievrije variant.  De dollar staat uitermate gunstig voor ons Europeanen, dus omgerekend heb je de Ashera in huis voor 14.120,67 euro.  

Het is net een echte tijger

De levertijd is ongeveer 9 tot 12 maanden. Mocht je daar niet op willen wachten, kan je eerder een kitten krijgen, het kost je aleen $6.000 extra. Maar he, maar dan heb je ook wat.

Kniehoog istie

8 thoughts on “je eigenste huistijger

 1. wat een lief beestje… ik denk eraan om op mezelf te gaan wonen,
  niet zo’n flat kamertje maar echt een huis…
  ik wil graag zo’n kat, daaar geef ik echt wel 30.000 voor…
  het is een supermooi besstje, nog tam ook als het goed is,
  en nét iets groter dan zo’n huiskat.. geweldig toch??!!

 2. Dure reuzenkat mag van rechter niet mee naar huis
  Uitgegeven: 6 maart 2008 09:22
  Laatst gewijzigd: 6 maart 2008 11:39

  HAARLEM – Jeffrey Borrenbergs, eigenaar van een dure reuzenkat die hij in januari uit Amerika importeerde, krijgt zijn kat niet terug. De rechter in Haarlem heeft dat donderdag bepaald in een zaak die de Brabander had aangespannen tegen het beslag op zijn kat.
  Novum Nieuws

  De douane nam de kat in beslag, omdat niet duidelijk is of het om een wilde kat gaat die in Nederland verboden is.

  De rechtbank wijst het verzoek om teruggave van de kat af, omdat de afkomst van het beest onduidelijk is. Het gaat volgens de rechter in ieder geval niet om een gewone huiskat.

  Het onderzoek naar de afkomst is nog in volle gang. Bovendien heeft de rechter twijfels of het dier wel legaal in Nederland is binnengebracht.

  Niet onwaarschijnlijk

  In de uitspraak staat ook dat het niet onwaarschijnlijk is dat in een strafzaak tegen de eigenaar de rechter zal besluiten de dure kat verbeurd te verklaren. Dan krijgt de Brabander zijn kat nooit meer terug.

  De rechter ziet er ook niets in om de kat tijdelijk in bewaring te geven bij Borrenbergs, zoals diens advocaat had gevraagd. “Het is niet ondenkbaar dat hij de kat aan het zicht van de autoriteiten zal onttrekken”, zo staat in het vonnis.

  Uitheemse kat

  Justitie vermoedt dat het om een uitheemse kat gaat. Een stamboom ontbreekt. Uit DNA-onderzoek moet blijken om wat voor soort kat het precies gaat.

  Sinds de inbeslagname van de 22.000 euro kostende kat, verblijft het dier op last van de autoriteiten in een asiel. Volgens de eigenaar was de import legaal.

  Ashera-kat

  De kat heet volgens de eigenaar een Savanna-kat te zijn, maar het bedrijf dat het beest vanuit Amerika exporteert geeft het als verkoopnaam de naam ‘Ashera-kat’.

  Volgens de rechtbank is het dier mogelijk een kruising tussen een Serval, een Afrikaanse Leopard en een huiskat. De Serval-kat is een beschermde diersoort, waarvoor een speciale importvergunning nodig is.

 3. ik vind de kat supper geweldig, ik heb nu zelf 2 gewone huiskatten (geen ras) maar ik vind deze echt helemaal top. het is een hoop geld maar dat is deze kat zeker waard. even sparen en dan komt er bij mij ook zo`n geweldig beest.
  maar natuurlijk wel even afwachten tot hij gewoon bij mij in huis mag zonder daar problemen mee te krijgen!
  ik ben helemaal in love met deze fantastische kat!!

  groetjes

 4. Wat een waanzinnig mooie kat. Wij hebben net in het weekend onze allerliefste Bengaalse Tijgerkat (Taiga) verloren. Een noodlottig ongeval waarvan we niet kunnen begrijpen hoe het heeft kunnen gebeuren. We zijn er kapot van.

  De rechter die heeft gevonnist is vast een kattenhater, anders kom je niet tot zo’n oordeel. Je geeft de eigenaar alsnog de kans om de benodigde papieren bijeen te garen, of laat de kat teruggaan naar land van herkomst om de export procedure overnieuw te doen.

  Wij zijn zelf 31 januari 2007 uit nederland naar Zuid Afrika geëmigreerd met onze Taiga. En daar komt heel wat bij kijken: import vergunning aanvragen in land van bestemming, gezondheidscertificaten, europees paspoort, juiste kleur stempels van de nederlandse Veterinairen, gechipt, stamboom, juiste vaccinaties etc etc. Dus mischien is de importeur/eigenaar wel een beetje erg naief te werk gegaan. Ik weet het niet. Maar zo iets doe je een kat gewoon niet aan. Dat is gewoon onnodig en opzettelijk wreed.

  In nederland was ik werkzaam als jurist en weet helaas maar al te goed bij hoeveel rechters de draadjes los zitten.

 5. Ik heb laatst op een amerikaanse site gelezen dat de “ashera katten” die naar nederland geïmporteerd zijn savannah katten blijken te zijn en dat deze mensen opgelicht zijn, en wat de rechter zegt is flauwe kul want je kunt zelfs in nederland savannah katten kopen en dus zijn die 3 katten dus gewoon legaal. Ik hoop voor de katten dat ze snel vrijkomen en die verkoper uit Amerka genaamd Simon brodie opgepakt wordt en al het geld terug betaald aan alle gedupeerde.Dit kan echt niet. ik hoop dat de AID wakker word en hier iets aan gaat doen.

  Voor de geintereseerd

  http://ashera-savannah-cat.blogspot.com/

  groet

  Chantal

 6. misschien is het makkelijker om eerst een main-coon of zo te nemen. bovendien word die “tijger” in behoorlijk wat landen verboden omdat hij nog te veer wilde generatie heeft. dus ze mogen dan wel zeggen dat ie zo tam is maar dat is niet altijd zo.

 7. Laatste update: 20 juli 2011 15:43 info.

  HAARLEM – De 39-jarige Jeffrey B. uit Eindhoven en de 44-jarige Dorothy C. uit Rotterdam zijn wel schuldig aan de invoer van de verboden asherakat, maar krijgen hiervoor geen straf.

  Foto: ANP

  Dat heeft de rechtbank in Haarlem woensdag bepaald. Justitie had tegen het tweetal geldboetes van 750 euro geëist.

  De rechtbank hield er rekening mee dat het om een oude zaak ging uit 2008 en dat de twee een blanco strafblad hadden. Bovendien is de reuzenkat eind 2009 overleden aan bloedkanker.

  De rechters vinden wel dat kopers B. en C., die in Nederland het Amerikaanse verkoopbedrijf vertegenwoordigden, veel meer onderzoek hadden moeten doen naar de herkomst van de kat.

  De kat was een kruising van een serval, een Afrikaans roofdier, en een Egyptische huiskat. Het gaat om een beschermde diersoort.

  Russische afnemers

  Het Amerikaanse bedrijf LifestylePets leverde nog twee andere asherakatten, die via Schiphol werden ingevoerd. Deze katten leven nog. Ze waren bestemd voor Russische afnemers.

  De douane nam deze katten ook in beslag in januari 2008. De rechtbank moet nog bepalen wat er met de beschermde dieren gaat gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *