wintertijd

Wintertijd: de klok een uur terugDe wintertijd is weer ingegaan. Gedaan is het met de zomertijd, we zitten op het oude normale tijdstip. Morgenochtend is het weer aardedonker als je wakker wordt en is het aardedonker als je van je werk weer naar huis gaat. Het is iedere keer bij het omschakelen van zomer- naar wintertijd (en omgekeerd) gedoe met het spuiten van Bowser. Hij krijgt iedere 24 uur insuline, altijd om 8 uur ‘s ochtends. Vanochtend dus een half uur later (oude tijd 8.30 uur, wintertijd 7.30 uur) en morgen gewoon om 8 uur. Zo schuiven we een beetje, het is iedere keer weer puzzelen. Vooral met de Caninsulin, de vorige insuline van Bowser waarbij we 2x per dag spoten, was het heel erg nadenken en met een langer schema werken. En ook gevaarlijk, want Bowser heeft een paar keer door het schuiven met de insuline een hypo gehad. Met de Lantus is het wat gemakkelijker, je hebt daar iets meer speelruimte. Maar toch houden we Bowser de komende 2 dagen even extra in de gaten, schuiven met de priktijden is nooit zonder risico.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *