de buitenren

Met z'n 3en in de buitenren

 Bowser en (toen nog) Koopa waren flatkatten, echte binnenkatten. Dat vond ik best wel zielig dat ze nooit buiten kwamen, en daarom kochten we een huis met een tuin. Een binnentuin zonder poorten of doorgangen, dus ze konden echt nooit buiten op straat komen.

Toch vond ik het nog best wel moeilijk om mijn katten los buiten te laten lopen. Niet al mijn buren zijn gediend van katten in de tuin en er liepen er al zoveel dat het gevaar van territorium gevechten groot was. Toen Bowser suikerpatient werd, was het helemaal niet handig meer om hem los buiten te laten lopen: hij vrat overal de bakjes van buurkatten leeg en was daardoor niet in te stellen.

 Maar katten die eenmaal gewend zijn om naar buiten te gaan kan je niet 1-2-3 meer binnen houden. Wat te doen? We hebben een buitenren aan onze keuken laten bouwen.  

 Je kunt standaard bouwpakketten kopen voor een buitenren maar bij de doe-het-zelver kan je houten palen en gaas kopen en op maat je eigen ren (laten) maken. Via de ren gingen wij zelf de tuin in die erachter lag. 

Apenkooi! Yoshi is een klimgeit

Voor de katten was het eigenlijk een uitkomst. Ze konden nu altijd naar buiten op elk tijdstip. Ook de kattenbak kon nu eindelijk naar buiten want hij stond mooi droog in de kennel.

‘s Nachts mochten ze nooit naar buiten (vanwege de kattengevechten en andere overlast voor mijn buren) maar nu konden ze lekker buiten slapen als ze daar zin in hadden. Meer en meer katteneigenaren beseffen dat een buitenren een veilig alternatief is voor de poezels. Zo kunnen ze wel naar buiten zonder overlast te veroorzaken voor buren of enge ziektes meenemen. En laten we welwezen, er lopen genoeg kattenhaters rond die jouw kat wat aandoen omdat hij toevallig door de tuin slentert. Hoeft hij nog niet eens die tuin als kattenbak te gebruiken.

Uitzicht vanuit de keuken

Mocht je een kennel te ver vinden gaan maar wil je wel je kat binnen je eigen tuin houden, denk dan eens aan het afzetten van je tuin met schrikdraad. Dat klinkt erger dan het is, maar het is een prima oplossing om je eigen katten binnen je tuin te houden en vreemde katten daar buiten.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *