soepoog

Soepoog met snotklodders

Arme Yoshi, hij heeft weer een ontstoken oog. Vorig jaar heeft hij het ook al eens gehad en opeens zat afgelopen dinsdag zijn rechteroog weer dicht. Voorzichtig schoonmaken hielp niet, even met de da gebeld of ik de druppels van vorig jaar nog mocht gebruiken. Nee, dat mocht niet, er moet eerst naar het oog gekeken worden voordat je er iets in mag druppelen. Nog maar even aangekeken of het niet vanzelf over zou gaan maar nee dus.

Gisteren was het minder dik en rood en kwam er minder troep uit maar vanochtend zat zijn oog helemaal dicht, met grote rode randen en er kwamen gewoon snotkorrels uit. Zo sneu. Meneer zat zichzelf ook de hele tijd te wassen, hij had er echt last van. Vanmiddag naar da gegaan en Yoshi heeft nu weer druppels, het moet binnen een paar dagen over zijn. De vorige keer was het binnen 24 uur al zoveel beter, dat zal nu ook wel weer.

We hebben samen weer door Amsterdam gefietst, hij achterop in zijn roze mandje en hard miauwend over zoveel onrecht. Bij thuiskomst was het een en al blijdschap en knuffelen, de aansteller. Zijn rechteroog is nu in ieder geval weer open, terwijl ik dit typ zit hij me met zijn grote groene kijkers aan te staren vanaf de kast. Honger Yoshi? Op naar de brokjes dan maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *