alle russen zijn hetzelfde

Blauwe Rus, het kan elke wezen, maar hier zit Yoshi op het balkonBij boekhandel Scheltema keek Yoshi me aan vanaf de voorkant van Kattenmanieren magazine. O nee, toch niet! Het was wel een Blauwe Rus maar geen Yoshi. Al die Russen lijken echt als 2 druppels water op elkaar, je ziet alleen verschil tussen mannetjes en vrouwtjes (spitsere snoet).

In deze Kattenmanieren (nummer 3 2007) stond een special over de Blauwe Rus. Een flink verhaal met achtergrondinformatie over het ras en heel veel foto’s. Zo schattig, en al die kittens en katten lijken op elkaar. Vandaar dat de kittens in een nestje altijd gemerkt worden om ze uit elkaar te kunnen houden. Meestal is dat een wollen touwtje als halsband, in een opvallende kleur, of een strikje om de staart. Alleen op die manier weet je welk kitten je vasthoudt.

Toen we op bezoek gingen bij het nestje waar we uiteindelijk Yoshi kochten, hadden de kittens (3 katers en 1 poes) geen kenmerk. De mevrouw van de cattery pakte steeds een kitten op en zei dan: deze is het. O nee, toch niet. Deze is het. O nee, toch niet. Deze is het, o nee, toch niet, het was de eerste! Yoshi was het kleinst van het nestje, dus ik denk wel dat we uiteindelijk het gekozen kitten mee naar huis hebben genomen. Of toch niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *