suikerfeest

suikerkatDonderdagavond had ik een bijeenkomst bij de da met meerdere eigenaren van suikerkatten. De da gaf een uitgebreide presentatie met veel info over diabetes bij katten en wat er allemaal bij komt kijken. Het was erg bijzonder om met zoveel ‘lotgenoten’ bij elkaar te zitten en verhalen uit te wisselen.

Ik dacht zelf er niet zoveel meer van te leren, aangezien Bowser als 5 jaar diabeet is. Toch weer veel nuttige info opgedaan, vooral over Lantus, de nieuwe insuline waar hij op zit.

En een heel praktisch punt: de gebruikte insuline spuiten en de naaldjes waarmee je bloed prikt om te meten, mogen niet bij het gewone huisvuil. Eigenlijk heel logisch. Vanaf nu verzamel ik ze in een blikje en lever ze af bij de da als ik toch weer nieuwe insuline en voer ga halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *